výsledky 9.10.2014 (st. žáci odložený zápas)

09.10.2014 23:01

V odloženém utkání byli šťastnější domácí

TJ SOKOL CHOMOUTOV : TJ ŠTĚPÁNOV  2:1 (1:0)

K odloženému zápasu osmého kola přijeli do chomoutovského ďolíčku starší žáci Štěpánova. Utkání bylo na požádání se souhlasem soupeře odloženo z důvodu velké marodky v domácích řadách. Chomoutovští do tohoto zápasu nastupovali po devatenáctidenní pauze od posledního mistrovského utkání ve Chválkovicích. Dlouhou pauzu kromě nemoci, zavinilo i volné kolo, které čeká každého při neúčasti odhlášených Nemilan. Štěpánovští si zatím v soutěži nevedou vůbec špatně. Jediné body ztratili v úvodním kole po remíze 1:1 v Nákle a po první prohře 2:5 minulý zápas doma proti Dubu. K derby do Chomoutova přijeli v plné sestavě a mezi hráči nechyběli Jarda Zbořil, Hubert Koutník a Peťa David, kteří ještě na jaře oblékali právě domácí dres a díky tomu tak měl zápas svůj specifický náboj. Za domácí nemohli nastoupit Kuba Zedníček, který onemocněl, Ondra Pavelka měl naražená záda a Kamil Gasta nestíhal ze školy.

Od prvních minut zápasu je na domácích vidět, jak jim zápasová praxe chybí. Hosté však nedokážou počáteční nerozehranosti Chomoutova využít. Nutno říct, že dosud jsme se na žádného soupeře tak nepřipravovali, jako právě na Štěpánov. Kromě tří hráčů, které z loňska známe, jsme pravidelnými čtenáři pozápasových článků na jejich stránkách, ale hlavně pomohlo zhlédnutí utkání z Dubem. Díky tomu dokázali domácí spoustu akcí a rozehrávek eliminovat a získávat tak míče po chybách soupeře. Důkazem budiž dva samostatné úniky Vojty Blažka. To by ale nebyl Vojta, aby v obou případech netrefil stojícího brankáře. Nebyl však jediný, který dokázal ve vyložené příležitosti selhat. Když už to vypadalo, že se díky naší špatné finální fázi a skvělému výkonu Tondy Adama v bráně hostů bude do kabin odcházet za bezbrankového stavu, bere zodpovědnost na sebe Jirka Malíšek a konečně se trefuje přesně – 1:0.

Vstup do druhé půle startujeme obrovskou chybou. Hostům vychází situace, na kterou jsme také kladli velký důraz a hráče před ní varovali – marně! Paťa Hanus dostal přesně ten míč za obranu, který potřebuje a podél padajícího Martina Blažka dává přesně k tyči – 1:1. inkasovaný gól domácí trochu rozhodí a chvíli trvá, než se zkoncentrují k lepšímu výkonu. Po deseti minutách se hra domácích stabilizuje, ovšem největší překážkou je opět přesnější koncovka. Co nejde vedle, tak vyráží, někdy až neuvěřitelně, brankář Štěpánova. Hosté se prezentují zejména nepřesnými střeleckými pokusy. V 63. minutě domácím vychází jeden z mnoha rohů. Na zadní tyči dostal až příliš prostoru Jirka Malíšek a z metru hlavičkou trefuje odkrytou šibenici – 2:1. Vedení si už chomoutovští pohlídají a můžou tak slavit veledůležité tři body s náročným soupeřem. Vedle hrdiny domácích Jirky Malíška, byl v hostujícím dresu obdivuhodný výkon brankáře Tondy Adama, který jako stabilní obránce dostal šanci předvést své umění také na brankové čáře. Celkově se tým Štěpánova prezentoval velmi dobře a určitě nás na jaře nečeká na jejich hřišti nic lehkého.

Sestava Chomoutova: Blažek M., Bena, Boyko, Šamu, Stejskal, Blažek V., Malíšek, Uvízl, Jahn

Sestava Štěpánova: Adam, Koudelka, David, Koutník, Škoda, Hanus, Zbořil, Bednář, Pacák, Poprach K., Tázler, Poprach M.,

Report utkání zpracoval: Jakub Táborský