výsledky 6.-7.9.2014 (muži, dorost, st. žáci, st. benjamínci)

08.09.2014 13:29

Chomoutov králem derby pro rok 2014

TJ SOKOL CHOMOUTOV : FK AUTODEMONT  1:0 (0:0)

Šlágrem pátého kola II. Třídy okresního přeboru bylo bezesporu derby mezi domácím Chomoutovem a hosty z Horky nad Moravou. Od posledního měření sil odvěkých rivalů, které se nesmazatelně zapsalo do archívu pořadu Okresní přebor, přitom neutekli ani tři měsíce. Všichni ještě máme v paměti krásný gól Květi Eliáše, který rozhodl o osudu tohoto zápasu. Ze sobotního utkání však byly cítit jisté obavy. Horka angažovala do svých řad Josefa Mršťáka, který v minulosti oblékal například dres olomoucké Sigmy a naposledy třetiligového Spartaku Hlučín. Během prvních čtyř utkání stihl zaznamenat osm přesných zásahů. Zkrátka útočná fáze a hlavně střelecká produkce před tímto zápasem horeckým fungovala na výbornou. Za vše hovoří jejich poslední dva domácí zápasy. S Novou Hradečnou si hladce poradili 7:0 a štěpánovské béčko odjíždělo z výpraskem 12:1. Venku to Horce zas tak dobře nejde a to dávalo domácímu Chomoutovu určitou naději. Před zápasem chyběl trenéru Pěrůžkovi pouze Peťa Sedlář. Diváků se na tento zápas chystalo spousty a nenechal si jej ujít ani předseda OFSO pan Stanislav Kaláb.

Utkání začalo ve vysokém tempu a hra se přelévala ze strany na stranu. Nehrálo se zrovna v rukavičkách a prvním kdo to v očích rozhodčího přehnal z důrazem se stal hostující Coufal a po faulu ve zhruba dvacáté minutě uviděl první žlutou kartu utkání. Horecké útoky končili na dobře připravené a rozestavěné domácí obraně, která si hlídala hlavně ofenzivně laděné duo Huf – Mršťák. Právě druhý jmenovaný byl celou dobu střežen domácím Eliášem, který mu byl neustále na blízku. Po půl hodině došlo k prvnímu důležitému momentu utkání. Hostující Mršťák padá po špatném došlápnutí v pokutovém území domácích, když v poslední chvíli mu důrazný Eliáš v souboji míč odkopává. Po tomto střetu je však vidět, že horecký snajpr nemůže hrát naplno a jeho střídání je nevyhnutelné. Již před utkáním údajně nebyl jeho kotník v naprosté pohodě. Další minuty se nesou ve znamení hlavně domácí snahy. Po pár klasických dlouhých autech však první branka nepadla. Další zásadní chvíle přichází v čase, kdy do půle chybělo asi pět minut. Hostující Coufal zahrál v běžeckém souboji nesmyslně rukou, což neuniklo pozornosti čárového rozhodčího a zdvižený, chvějící se praporek znamenal pro viníka nejhorší! Po druhé žluté kartě svléká dres ještě na hřišti a se vztekem míří pod sprchy. Po vstupu do útrob šaten dá průchod emocím a odnášejí to dveře druhé šatny. Následně je mu však pořadateli a fanoušky důrazně vysvětleno, že by mohl sám dopadnout jako ty dveře. Do půle se už nic vážnějšího nestane a hráči míří za bezbrankového stavu do kabin nasbírat sily.

Do druhého poločasu se nepodařilo nabrat sil již zmiňovanému Mršťákovi a také legendě horeckého fotbalu Vlastimilu Sedláčkovi, který vzhledem ke svému věku v prvním poločase zahrál skvěle. Hosté tak přistupují k dvojitému nucenému střídání a díky oslabení se do obrany stahuje Stroupek. Domácí začínají mít více ze hry, ovšem hosté se v deseti nevzdávají a snaží se hrát vyrovnanou partii. Po hodině hry dochází ke střídání také v domácích barvách, kdy Tomáše Pavlíka nahradí Jirka Neplech. Deset minut na to dochází v domácím vápně k pádu Šůstka. Rozhodčí však správně vyhodnotí jeho pokus jako nafilmovaný a hostující hráč si ještě vyslechne důraznou kritiku Vychodila, který takové momenty přímo nesnáší. Po té domácí přitápí pod kotel a je z nich cítit velká chuť po vítězství. Z ubývajícím časem tlak houstne, ovšem chybí potřebný klid ve finální fázi a v zakončení. Ofenzívu proto přichází posílit Jirka Bubeníček místo Michala Popelky. Čas se krátí, a když Luba Sedlář z metru neumístí hlavičku za záda brankáře, přibývá nervozity, která vyvrcholí nepovedeným přímým kopem Martina Kubíčka. Hosté už se jen brání a míče odkopávají. Jeden takový balon převezme v 85. minutě na své polovině Vychodil, osamocený jej zatáhne, a tlačen časem i fanoušky posílá přesný centr na šestnáctku, ten přes skákající hráče propadá až k Sedlářovi, který tísněn obráncem posílá míč k pravé tyči do protipohybu brankáře – 1:0. V chomoutovském dolíčku propuká obrovská radost a všem domácím příznivcům padá tlak zpět na normální hodnoty. Hosté se v závěru již na nic nezmůžou a domácí si tak připisují cenné tři body. Po dvou těsných výhrách se tak SOKOL CHOMOUTOV stává králem sledovaného severozápadního derby Olomoucka pro rok 2014 a jsme pyšní na to, že právě nad našim hřištěm bude svítit ta pomyslná koruna pro vítěze!!! Fotky Honzy Adamíka k nahlédnutí ZDE.

Sestava Chomoutova: Ovísek – Trefil, Eliáš, Vychodil, Boyko – Popelka( 75‘ Bubeníček), Kubíček, Pavlík(60‘ Neplech), Pirkl – Sedlář L., Fukan

Report utkání zpracoval: Jakub Táborský

 

Dorostenci díky absenci hráčů doma nečekaně ztratili

TJ SOKOL CHOMOUTOV : TJ SOKOL TOVAČOV  0:1 (0:0)

Utkání, ve kterém jsme měli získat další bodíky, jsme bohužel neuspěli. Spousta zraněných a jinak limitovaných hráčů ze základní sestavy se projevila. Těsně před zápasem se omluvili Valeš s Vokurkou, a tím pádem jsme věděli, že utkání nebude pro nás tak jednoduché.

V prvním poločase jsme se hodně trápili a hledali vhodné postavení na hřišti. Vůbec jsme nepředváděli svou kombinační hru. Velice rychle jsme se přizpůsobili hře soupeře. Hráči z Tovačova hráli velmi houževnatě. Cítili svou šanci uspět na hřišti favorita a svou bojovností nám moc prostoru k zakončení nedávali. V přestávce jsme proto přeskupili řady.

Druhý poločas jsme začali velice dobře. Konečně jsme soupeře přehrávali a dostávali se do šancí, které jsme bohužel nedokázali využívat. V šedesáté minutě jsme zbytečně přišli o míč na útočné polovině a soupeř nakopl balón na naši polovinu. Domácí stoper chtěl míč zpracovat a rozehrát, ale on mu podklouzl pod nohou. Toho využil útočník Tovačova, který svůj brejk zakončil přesně. Do konce utkání zbývalo ještě dost času, ale naše snažení dát vyrovnávací branku, natož otočit utkání bylo marné. Jenom svou nemohoucností dát gól a velkou křečí v závěru jsme přišli o bodíky. Bohužel jsme v prvním poločase podali podprůměrný výkon, v druhém bych řekl svůj průměr a tak je jasné že s tím se zápasy vyhrávat nedají. Není prostě co chválit. Příště se snad vrátíme k těm lepším výkonům.

Sestava Chomoutova: Nykl, Kučera, Nastoupil, Římský, Blaťák, Hrabálek, Čtvrtlík, Rigo L., Ondrejka, Kupka, Vybíral, Vodáček, Beneš, Stejskal

Report utkání zpracoval: Marek Rigo

 

Starší žáci přehráli silný Hněvotín

TJ SOKOL CHOMOUTOV  :  FC HNĚVOTÍN  4:1 (3:1)

První domácí utkání naše žáky svádí losem do souboje s FC Hněvotín. Nikdo ještě asi nezapomněl na vyhrocený boj o třetí místo z loňské sezony, které jsme bohužel nezvládli. Na půdě soupeře se děli věci spíše nefotbalové. Nepřesný rozhodčí, agresivní chování domácích trenéru a vedoucích, vyloučení na obou stranách, zranění Jardy Zbořila, který po návratu do Štěpánova ještě nehrál, skončil první duel po našem vedení 2:0 a zahozené penaltě výhrou Hněvotína 4:3. V domácí odvetě jsme byli od začátku opět lepší a poločas jsme vedli 1:0, což ve fotbalové matematice stačilo k třetímu místu, ovšem ve druhé půli propadáme v obraně a dostáváme tři smolné branky. Podařilo se nám už jen snížit na konečných 2:3 a v sezoně tak obsadili 4. místo.

V tomto zápase však chlapci od úvodu hrají vyrovnanou hru a soupeř vůbec nepůsobí jako někdo, kdo minulý týden nastřílel dvacet branek. Jsou to právě domácí, kteří jako první vlní síť soupeře. Ve 20. minutě se Kuba Jahn nebojácně pustil dopředu, kde vystihuje nedorozumění obránce s brankářem a pohodlně dává do prázdné. Pět minut na to se po rohovém kopu prosazuje Vojta Blažek a uklidňuje domácí. Hosté poté párkrát zahrozí a vynutí si několik rohů. Z jednoho se jim podařilo snížit, když si jejich vysoký stoper počkal nikým netísněn na zadní tyči a hlavou se nemýlil. Tři minuty před poločasem to z pravé strany vzal na sebe Dan Bena a po obejití dvou hráčů upravuje výsledek poločasu na 3:1.

Druhý poločas se hledáme a soupeř nás dobře vykrývá. Rozehrávka od brankáře vrchem se nesetkává z účinkem. Hosté jsou v těchto chvílích na koni a jejich šance hasí pozorná obrana. Jenže takové tempo jaké do toho dali, nejde držet pořád a domácí pomaličku srovnávají aktivitu a začínají hrát opět po zemi do stran.  Soupeř najednou neví jak hrát a po naší akci, která končí odraženým míčem po závaru ve vápně, Saša Stejskal zvyšuje dělovkou z dorážky na konečných 4:1. Až na prvních deset minut druhé půle zasluhují kluci pochvalu za odvedený výkon se silným soupeřem. Nutno vzpomenout také na skvělého Martina Blažka, který nás celý zápas držel svými fantastickými zákroky.

Sestava Chomoutova: Blažek M., Šamu, Boyko, Zedníček, Stejskal, Blažek V., Malíšek, Bena, Jahn, Uvízl

Report utkání zpracoval: Jakub Táborský

 

Benjamínci nezahájili podzimní turnaje vůbec dobře

Naší nejmenší bojovníci odehráli první turnaj v Černovíře. Kromě našich chlapců a domácího Černovíra turnaj doplnili celky Příkaz a Horky nad Moravou. Ani v jednom utkání se však nedaří a po třech porážkách končí na turnaji poslední. Je vidět, že to nový trenér nebude mít jednoduché a chlapci budou potřebovat opravdu potrénovat.

 

BST – skupina D

 

 

1. kolo 

1

2

3

4

skóre

B

P

1

Slovan Černovír

X

5:0

3:8

3:2

11:10

6

2

2

Sokol Chomoutov  

0:5

X

1:12

0:4

1:21

0

4

3

Sokol Příkazy

8:3

12:1

X

6:2

26:6

9

1

4

FK Autodemont Horka

2:3

4:0

2:6

X

8:9

3

3

Tabulka po 1. kole:

 

            1.         Sokol Příkazy                        3          3          0          0            26:6                9

            2.         Slovan Černovír                    3          2          0          1           11:10               6

            3.         FK Autodemont Horka         3          1          0          2            8:9                  3

            4.         Sokol Chomoutov                 3          0          0          3           1:21                0