výsledky 4.-5.10.2014 (muži, dorost, st.benjamínci)

05.10.2014 19:17

Muži doma nestačili na rezervu Šternberka

TJ SOKOL CHOMOUTOV : FK ŠTERNBERK "B"  1:3 (0:0)

Chomoutovští muži přivítali na svém hřišti v zápase devátého kola rezervu Šternberka. Tyto zápasy s týmy, které disponují širším kádrem, jsou vždy dopředu nevyzpytatelné. O to více pak soupeř ze Šternberka, který kromě svého áčka, postavil do soutěží dokonce dva rezervní celky. Nebylo tak dopředu jasné, přijede-li soupeř posílen hráči z prvního týmu, nebo naopak oslaben. Ve třech předchozích zápasech byli šternberští úspěšní a po výhře 3:1 v Nové Hradečné, si doma poradili s Červenkou 1:0 a s béčkem Štěpánova vyhráli 2:0. Dle posledních tří výsledků zápasů chomoutovského celku, kdy dokázali na těžkém terénu přehrát domácí Střelice 3:1, doma šťastně vyšli vítězně s dosavadním lídrem z Újezdu 3:2 a po nešťastné remíze v Nové Hradečné 1:1, to byli právě hosté, kterým podle tabulky formy, patřila role mírného favorita. Navíc vedle překypujícího kádru Šternberka, si právě domácí celek prochází těžkou zkouškou. Do hry nemohl zasáhnout Lukáš Fukan, který má po zápase v Nové Hradečné kotník v sádře a podzim pro něj pravděpodobně skončil. Jirka Bubeníček si obnovil problémy se zády a dres nemohl obléknout ani Martin Kubíček, který po incidentu vyfasoval čtyřzápasový distanc. Po delší pauze zaviněnou pracovními povinnostmi, se mezi tyče postavil gólman Ovísek. Druhý brankář Tonda Nykl se zařadil jako střídající hráč na lavičku. Do sestavy tak museli naskočit poslední zápasy pro zranění chybějící Tomáš Pavlík s Peťou Sedlářem.

Prvních deset minut se odehrává bez nasazení v poklidném tempu od vápna k vápnu, kdy k ohrožení obou branek přichází jen z nevýrazných rohových kopů. První vážnější šanci domácích přinesla až jedenáctá minuta, kdy právě po Pirklově rohu minul bránu Jirka Neplech. Hosté poprvé vážněji ohrozí branku domácích po dobrých sedmnácti minutách, kdy pěknou střelu sráží obrana na rohový kop. V 18. minutě přichází pro domácí další rána do sestavy, kdy po hlavičkovém souboji musí ze hry odstoupit Kuba Masař, kterého nahrazuje Peťa Sedlář. Hra je nadále pro oko diváka, kterých na tento zápas příliš nezavítalo, nezáživná a bez náboje. Deset minut před půlí, vidí hostují hráč žlutou kartu, když na trávníku leží zároveň Eliáš se Sedlářem. Do poločasu se domácí snaží ohrozit branku hostů po dlouhých pasech za obranu zprava, ale v obou případech zastavuje Michala Popelku zdvižený praporek v rukou Pepu Bastla, který jeho těsné ofsajdy po dobře organizované hře obrany, mává přesně. Do šaten se tak po nevýrazném výkonu obou celků odcházelo za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu naskakuje v domácím dresu Ondra Krampol místo Mirka Trefila. Aktivnější domácí si v 50. minutě vytvořili zatím největší šanci zápasu. Pirkl se krásným průnikem proháčkoval mezi hráči hostů, na hranici velkého vápna přihrává pod sebe Lubovi Sedlářovi, ten z otočky pálí do odkryté strany branky, ovšem jeho pokus se od stojné nohy posledního hráče odráží do zámezí. Neproměněná tutovka jakoby domácím sebrala vítr z plachet a od té chvíle jsou horším týmem. Hosté toho zvýšenou aktivitou využívají. V 62. minutě nedokáže domácí obrana zastavit brejk hostů a bezmocný Ovísek tak poprvé inkasoval – 0:1. To sráží domácí ještě více na kolena a dvě minuty na to je ještě hůř. Hostující hráč se dvěma kličkami zbavuje Peťu Sedláře a z dvaceti metrů dává nechytatelně pod břevno – 0:2. Vzápětí dostává rychlou přihrávku za obranu Filip Pirkl, ovšem vybíhající brankář byl u míče o chvilku dříve. Dvacet minut před koncem reaguje na nepříznivý výsledek trenér Pěrůžek, který stahuje hru na tři obránce a místo Vychodila nastupuje do útoku Tonda Nykl. Oživený útok domácích zkouší hrát aktivněji, ovšem hosté hrají vzadu z přehledem a podnikají brejky do otevřené obrany. Po jednom takovém brejku, klepne Ondra Krampol ve vápně protihráče přes kopačky a z následné penalty je rozhodnuto – 0:3. Domácí se snaží alespoň o čestný úspěch, ovšem hostující gólman si ve vápně počíná z velkým přehledem. Deset minut před koncem je zmar domácích vyústěn obnovením zranění kolene Peťu Sedláře, který při odkopu špatně došlápl. Minutu na to, trefuje Luba Sedlář ve vápně tyčku. V 84. minutě se domácí konečně dočkají. Po rohu Pirkla trefuje odražený míč k tyči Jirka Neplech – 1:3. Hosté před koncem zápasu zahazují velkou šanci, když po levé straně obchází bez větších problémů hráč hostů kulhajícího Peťu Sedláře. Ovísek však pohotovým zákrokem šanci vyráží a následnou dorážku odvrací na rohový kop. Zápas ukončí nepovedenou střelou Ondra Krampol. Hosté využili prořídlého kádru domácího Chomoutova a zaslouženě si tak odvážejí všechny tři bod.

Sestava Chomoutova: Ovísek – Masař (18‘ Sedlář P.), Vychodil (70‘ Nykl), Eliáš, Neplech – Pirkl, Boyko, Pavlík, Popelka, Trefil (45‘ Krampol) – Sedlář L.

Report utkání zpracoval: Jakub Táborský

 

Dorostenci si s rezervou Šternberka zatrénovali

TJ SOKOL CHOMOUTOV : FK ŠTERNBERK  6:0 (3:0)

Po nevydařeném zápase v Lipníku, jsme si chtěli spravit chuť v domácím utkání. Šternberk jako poslední tým v tabulce k tomu přímo vybízel. Mohli jsme vyzkoušet taky kluky, kteří nedostávají tolik času v zápasech. Samotné utkání bylo jednoznačně pod naší taktovkou. Čekalo se pouze, kdy padne první branka. Skóre otevřel Pírek svým premiérovým gólem hlavou. Na další branky jsme museli počkat až ke konci poločasu. Druhou trefu měl na svědomí Jakub Čtvrtlík a třetím zásahem ukončil první půli Dopirák.

V druhém poločase jsme si už se soupeřem pohrávali jako kočka s myší. Do branky se postavil Čtvrtlík a Tonda Nykl se za odměnu postavil do útoku. Tonda ukázal všem naším střelcům - nestřelcům, jak se to má dělat. Hned při prvním kontaktu s míčem dokázal vsítit naší čtvrtou branku. Po prostřídání se dostal na hrot Nastoupil, který dvěma kolmicemi vybídl nejdříve Ondrejku a poté Vybírala ke skórování. Oba proměnili. Soupeř mohl  být rád že nás několikrát  zradil terén našeho hřiště,  jinak by skóre bylo ještě větší.

Sestava Chomoutova: Nykl, Kupka, Nastoupil, Římský, Vokurka, Hrabálek, Valeš, Ondrejka, Rigo L., Vybíral, Čtvrtlík, Rigo M., Vodáček, Dopirák

Report utkání zpracoval: Marek Rigo

 

Starší žáci měli volný víkend

Nedělní zápas v Nemilanech se nekonal pro odhlášení soupeře ze soutěže. Tímto však žákům volno končí a ve čtvrtek přivítají doma v odloženém utkání Štěpánov a následně v sobotním dopoledni nás přijedou prověřit žáci Lutína. 

 

Starším benjamínkům druhá část turnajů vyšla doma na jedničku

Turnaj 4.10.2014 v Chomoutově

Sestava: Hampl Ondřej, Dvořák Tomáš, Rakus Tomáš, Nastoupil Dominik, Ratajský Dominik, Tegel Tomáš, Búbela Matyáš, Hejtmánek Tomáš, Mikšík Radek, Kaláb Jan, Búbela Michal

Sokol Chomoutov - Sokol Náměšť n.H       3:0 (0:0)
Branky: Dvořák Tomáš, Hejtmánek Tomáš, Hampl Ondřej

Sokol Chomoutov - Sokol Chválkovice        4:3 (2:2)
Branky: Rakus Tomáš, Tegel Tomáš 2x, Búbela Matyáš

Sokol Chomoutov - 1.FC Olomouc             4:0 (2:0)
Branky: Kaláb Jan, Búbela Matyáš 3x

V celém turnaji velmi dobře zachytal Ondra Hampl a svůj výkon podpořil i proměněním penalty. Kdo zklamali, byli útočníci, kterým se zatím střelecky nedaří. Ještě že je zastoupili další hráči, především Búbela Maty se 4 góly a Tomáš Tegel se 2 góly. U některých hráčů se projevila nováčkovská daň. Vítezství v turnaji bez prohry je výborné, ale čekají nás další lité boje. 

Report utkání zpracoval: Vladimír Gába

 

BST – skupina G

 

1. kolo 

1

2

3

4

skóre

B

P

1

Sokol Chomoutov

X

3:0

4:3

4:0

11:3

9

1

2

SK Náměšť n.H.

0:3

X

4:10

6:0

10:13

3

3

3

SK Chválkovice

3:4

10:4

X

9:1

22:9

6

2

4

1.FC Olomouc

0:4

0:6

1:9

X

1:19

0

4

 Tabulka po prvním kole:

            1.         Sokol Chomoutov                 3          3          0          0          11:3                9

            2.         SK Chválkovice                     3          2          0          1          22:9                6

            3.         SK Náměšť n.H.                    3          1          0          2          10:13              3

            4.         1.FC Olomouc                       3          0          0          3            1:19              0