výsledky 28.3. 2015 (muži)

02.04.2015 19:48

             Muži napodobili začátek sezony a na úvod jara opět prohráli                    

TJ SOKOL CHOMOUTOV : FC DRAHLOV   1:2 (1:1)

Poslední březnový víkend to konečně po zimní přestávce začalo fotbalově žít i v těch nejmenších vesničkách. Nejinak tomu bylo i v Chomoutově, kam za bojem o první letošní body vyrazili hráči Drahlova. Tedy nejbližší pronásledovatel domácích, kteří měli před zápasem jeden bod k dobru.

Na těžkém terénu a za nepříliš ideálního počasí, které moc diváku z vyhřátých příbytků nevylákalo, byla od úvodu zápasu k vidění sice bojovná, ale nikterak pohledné hra z obou stran. V šesté minutě se do vážnější akce prodrali domácí. Fukan přesným pasem za obranu nabídl střelecký pokus Pavlíkovi, který však přílišným chystáním míče na levou nohu rozvlnil pouze ochranou síť nad brankou. Ve dvanácté minutě Pavlík poslal krásnou ulici Sedlářovi, jehož přesné zakončení k tyči brankář konečky prstů vytěsnil na roh. A když ani Kubíčkův dlouhý aut, prodloužený Boykem na Fukana neskončil v síti, o slovo se přihlásili také hosté. Po centru ze strany končí hlavička nestřeženého hráče Drahlova, jen o fous vedle Nyklovi levé tyče. Domácí brankář se za míčem jen bezmocně ohlédl. Vzápětí hostující Rockwood vymotal před vápnem jednoho z domácích beků a následnou střelou, která před Nyklem nepříjemně skočila, otevírá střelecký účet zápasu – 0:1. Zaskočení domácí nesložili zbraně a pokračují v aktivitě směrem dopředu. Ta se jím vyplácí v 33. minutě. Pirkl po levé straně elegantně proniknul do vápna, kde předkládá bezchybnou přihrávkou pod sebe volnému Sedlářovi, který si vybírá slabší chvilku a klasickým krtkem posílá míč vedle pravé tyče. Tam si však dobře počkal Lukáš Fukan a pohodově doklepává do prázdné – 1:1. O deset minut později pohrdl stržením vedení na stranu domácích Pavlík, který parádním volejem míří těsně mimo. Krásný fotbalový moment, bez golového efektu ukončil první poločas, po kterém mohli chomoutovští litovat zahozených šancí.

Do druhé půle na místo Masaře naskočil Rigo. Obraz hry se takřka nemění a k vidění jsou neproměněné šance na obou stranách. Po hodině hry je však na hráčích hostů patrné, že mají o trošku vyšší fyzický fond než domácí, kterým jakoby začínali po dlouhé zimní pauze docházet síly. Do hry se tak postupně dostávají Bubeníček s Krampolem. Z akcí domácích stojí za zmínku pas Sedláře na mezi obránce vbíhajícího Fukana, kterému však jeden z beků sráží skluzem míč na rohový kop a když i střela  Boyka si vybrala směr letu nad břevno, přichází opět chvíle pro drahlovské. Přesný centr z přímáku končí po náběhu do vápna v síti. Radost však hostům kazí zdvižený praporek pomezního. Když ani trestuhodně zahozená tutovka hostujícího Kubáčka z prostoru malého vápna není dostatečným varováním, přichází trest. Rigo nešetrným způsobem sráží protihráče těsně před vápnem a hostující Kawij si s exekucí standartky poradil mazácky. Využívá špatně postavené zdi a posílá svůj tým opět do vedení – 1:2. Domácí následně vrhli všechny zbylé síly dopředu avšak bez výsledně. Naopak mohli být rádi, že hostující protiútoky a přečíslování zadních řad neskončili dalším zatížením jejich konta. V samotném závěru ještě domácí přichází o Marka Riga, který si v souboji o míč obrátil koleno a sezona pro něj prvním zápasem jara skončila a byl dokonce nutný rychlý převoz sanitkou. Po zraněními protkaném podzimu je to opět další citelná ztráta pro chomoutovský klub. Doufejme, že jarní část už přinese jen samá pozitiva. Fanoušci hostů si vedle chutného sousta z udírny mohli pochvalovat i tři body a jistě se jim odcházelo domů veseleji.

Sestava domácích: Nykl - Masař (46‘ Rigo), Eliáš, Vychodil, Neplech – Pirkl (80‘ Krampol), Kubíček, Boyko, Pavlík – Sedlář L., Fukan (65‘ Bubeníček)

Report utkání zpracoval: Jakub Táborský