výsledky 27.-28.9.2014 (muži, dorost, st. benjamínci)

30.09.2014 23:25

Chomoutovští se v Nové Hradečné dočkali i třetího poločasu

TJ SOKOL NOVÁ HRADEČNÁ : TJ SOKOL CHOMOUTOV  1:1 (0:1)

Mužstvo Chomoutova v osmém kole cestovalo na nejdelší z výjezdů sezony do Nové Hradečné. Článek bude tentokrát rozdělen do dvou částí. První bude ta fotbalová, no a jak už to v zápasech s tímto soupeřem bývá, druhá část bude ta nefotbalová, kterou jsou v těchto končinách proslavení. Pojďme ale nejdříve k fotbalu. Domácím se v této sezóně zatím příliš nedaří a před tímto zápasem jim patřila poslední příčka po překvapivé sobotní výhře Lužic v poměru 1:0 na půdě Červenky. Novohradečtí byli majiteli pouze čtyř bodů, které získali na domácí půdě za výhru 3:1 v prvním kole proti Blatci a hned v dalším domácím klání za bezbrankovou remízu proti Střelicím. To hosté si dosud počínali o poznání lépe, když po domácím propadáku s Dlouhou Loučkou 2:4 dokázali dalších šest duelů vyhrát. Jenomže předzápasová absence některých hráčů znamenala problémy, které se na zápase samotném podepsali až nečekaně příliš. Peťu Sedláře trápí pravé koleno, Tomáše Pavlíka zase stehenní sval a Dana Boyka zachvátila chřipka. Mezi tyče se nemohli postavit Tomáš Ovísek, kterému nedovolily nastoupit pracovní povinnosti, a Tonda Nykl vzhledem k nedělnímu termínu zápasu odcestoval na internát. Oslovení dorostenci zvolili pro nedělní odpoledne jiný program a tak k zápasu odcestovalo 11 bojeschopným s ještě ne zcela uzdraveným Jirkou Bubeníčkem, kterého pořád trápili bolavá záda. Branku se v tomto střetnutí rozhodnul hájit Jirka Neplech.

Hned po rozehrávce zkouší překvapit domácího brankáře Luba Sedlář, ale jeho pokus je nepřesný. Hosté jsou od úvodu aktivnější a jsou za to po zásluze odměněni. V šesté minutě si ve vápně stáhne Kubíčkův dlouhý aut Fiťa Pirkl, předloží pod sebe na nabíhajícího Popelku, který z hranice pokutového území propálí po zemi domácího gólmana – 0:1. Po vedoucí brance ovšem přichází nešťastný a zřejmě osudný moment utkání. V souboji o míč špatně došlápne Lukáš Fukan a jeho snaha o rozběhání podvrtnutého kotníku je marná. Po čtvrt hodině zápasů, je tedy střídání nevyhnutelné. Zraněný Fukan tak přenechává místo v útoku nedoléčenému Bubeníčkovi. V 16. minutě se dostanou do první vyloženější šance domácí. Po přesném přímém kopu hlavičkuje nikým nepokrytý domácí hráč přesně do šibenice, jenže Neplech je za pomoci tyče famózním zákrokem proti a odražený míč odvrací do bezpečí z malého vápna Kubíček. Důrazné varování pro hosty. Tři minuty na to se dostane k zakončení z třiceti metrů Kubíček, ovšem jeho přízemní pumelice razítkuje tyčku. Ve 21. minutě podruhé v zápase zapomíná hostující obrana na zcela volného hráče ve vápně, který naštěstí po rohu hlavou míří nepřesně. Na to odpoví Jirka Bubeníček nepovedeným zakončením akrobaticky přes hlavu. Přesně po půl hodině hry se po rohu domácích otevřela cesta čtyřem hostujícím hráčům do přečíslení, ovšem zakončení Kubíčka těsně nad branku druhou branku chomoutovských nepřineslo. O dvě minuty později vidí Ondra Krampol první žlutou kartu zápasu za faul. To si domácí nenechají líbit a po zákroku zezadu na Lubu Sedláře vidí také žlutou. Ve 41. minutě domácí hrozí z přímého kopu, avšak ani dorážka si cestu mezi tyče nenašla. Do půle ještě domácí stihnou žlutou za zbytečné řečnění a v poslední minutě Jirka Bubeníček ukončuje první poločas nepřesným zakončením.

Přes všechny zdravotní neduhy je Jirka Bubeníček při chuti a dvě minuty po změně stran krásnou hlavičkou nechává vyniknout domácího brankáře, který jeho pokus vyráží z vypětím všech sil ze šibenice. V padesáté minutě odstartuje zdvižený praporek pomezního a neuznaný gól vlnu nespokojenosti v domácích řadách. Ovšem minutu na to mohou slavit. Domácí stoper posílá od půlky krásně točený míč, který nikým neodvrácený překvapí v malém vápně chytajícího Neplecha. Tomu balón vypadává a pro dva dotírající hráče domácích již není problém uklízet do prázdné – 1:1. Inkasovaná branka hostům vlije do žil sílu, ale výsledkem jsou jen dva nepřesné pokusy Martina Kubíčka. V 57. minutě se připomene hlavičkou do náruče brankáře Luba Sedlář, který celý zápas protrpěl osamocen v útoku hostů a měl minimum balónů pro svou klasickou rychlou hru, nebo byli tyto pokusy zastaveny praporkem v rukou pomezního rozhodčího. Když už se domácí fanoušci radují z gólu, tak po zaostření zraku zjistí, že po těsné střele se vlní pouze ochranná síť za brankou. O pět minut později přichází ze strany domácích k brutálnímu faulu na Eliáše, který prošel skoro přes celé hřiště a před šestnáctkou byl zezadu nemilosrdně poslán k zemi. Faul zezadu bez snahy hrát míč, byl rozhodčím oceněn pouze žlutým napomenutím. Dvě minuty na to rozhodčí nesmyslně kompenzuje a přichází žlutá pro hostujícího Vychodila. Od této chvíle karty nestačím zapisovat, poněvadž přichází skoro s každým hvizdem. Po té pálí opět nad hostující Kubíček. Stejně se daří i Mirovi Trefilovi, a když poslední slibný pokus pošle nad po čtvrté Kubíček, končí zápas nakonec spravedlivou plichtou.

Teď přichází na řadu pohled na tu horší část nedělního odpoledne. Jak tu bývá zvykem, není nouze o urážky, vulgarizmy a provokace. Tohle vše jsme samo sebou očekávali a vše se nám také do punťíku splnilo. Není důvod nějak rozmazávat detaily, kdo tu byl, ví o čem je řeč. Vrcholem všeho a poslední kapkou v naší zdrženlivosti reagovat na tyto podněty, byla pozápasová konfrontace našeho hráče s hlavním pořadatelem domácích. Při odchodu do kabin se názor našeho hráče, se setrváním domácích po letošní sezoně ve stejné soutěži nesetkává s pochopením hlavního pořadatele, který mu vstupem do cesty a chycením za dres průchod do šatny znemožní. Chování pořadatele, který už měl během utkání něco naklopeno je naprosto proti řádu pořadatelské služby při podobných akcích a je ze strany našeho hráče pochopitelně následováno odstrčením pro volný průchod. Vzápětí je ovšem terčem domácích hráčů a fanoušků, kteří reagují agresivně a afektovaně. To se ovšem nelíbí hostům, jak na hřišti, tak v hledišti a strhává se celkem masivní mela, ve které je možno vidět na dveřích od šaten zavěšeného domácího seniora kopajícího do hlav a ramen hráče hostů, nebo i nebojácnou, dobře stavěnou, vedoucí výčepu, která se pokoušela zlomit smeták o nejednoho hráče Chomoutova. Po zklidnění šarvátky domácí hlavní pořadatel nemešká, shazuje vestu a mizí pryč z areálu. Vyjádření hlavního rozhodčího v zápise zní: Napadení hl. pořadatele! Neuvěřitelné, ale bohužel skutečné. Plni rozčarování se rozhodneme odjet odsud raději všichni pohromadě! Vesnice roku 2014 olomouckého kraje a třetí obec v celostátní soutěži si tak připomněla, že jediné co potřebují změnit do příštího ročníku této soutěže, bude právě pověst tamního fotbalového souboru. To však zřejmě není možné!!!

Sestava Chomoutova: Neplech - Masař, Vychodil, Eliáš, Trefil - Krampol, Kubíček, Popelka, Pirkl - Sedlář L., Fukan (15' Bubeníček)

Report utkání zpracoval: Jakub Táborský

 

Dorosti na hřiští vedoucího Lipníku nebodovali

FK SPARTAK LIPNÍK NAD BEČVOU : TJ SOKOL CHOMOUTOV  3:0 (1:0)

Utkání s vedoucím celkem soutěže nám ukázalo, že naše druhé místo je prozatím zasloužené. Musíme si přiznat, že Lipník je momentálně trošku někde jinde, než ostatní týmy soutěže. Samotné utkání bylo vcelku vyrovnané a rozhodly chyby, které jsme bohužel udělali my v obraně. Ze začátku zápasu jsme měli ze soupeře zbytečně velký respekt. Soupeř měl sice míč pod větší kontrolou, ale nějakou vyloženou šanci si nevytvářel. Naše protiútoky byly hodně bezzubé. V 25. minutě jsme jeden takový podnikli, přišli jsme o míč, a i když jsme byli docela v dobrém obraném postavení, tak jsme vyrobili naší první chybu, za kterou nás soupeř potrestal. První brejk domácích - 1:0. Po obdržené brance jsme aktivnějším týmem my. Konečně jsme taky dokázali hrát na naší útočné polovině. Naší aktivitou nutíme soupeře k chybě, ale Marek Ondrejka trefuje pouze tyč. Náš tlak sílí. Bohužel je každá naše střela blokována. Vypadá to, jakoby měl soupeř v sobě nějaký magnet. Náš sílící nápor přeruší přestávka. Klukům není v podstatě co vyčítat, hrají dobře. Věřím tomu, že kdyby to byl kterýkoli jiný soupeř soutěže, tak vedeme my.

Po přestávce se vrháme s vidinou vyrovnání do boje. Bohužel záhy vytváříme svou největší chybu v zápase. Středem hřiště prochází domácí hráč a místo toho, abychom udrželi blok před naší šestnáctkou, tak hráči vystoupí dopředu. Za naší obranou se objevuje domácí borec, který dostává přihrávku a dává nám druhou branku. Kluci se nevzdávají, posilujeme útok, ale všechno je marné. Dnes nám prostě není přáno. Lipník je velice skvěle organizovaný jejich nejlepším hráčem (stoper). Třetí gól padá po samostatném brejku do naší už otevřené obrany.

Sestava: Nykl, Kupka, Rigo L., Vokurka, Hrabálek, Valeš, Pírek, Ondrejka, Švach, Vybíral, Čtvrtlík, Rigo M., Beneš, Vodáček

Report utkání zpracoval: Marek Rigo

 

Zápas starších žáků byl pro nemoc v družstvu ODLOŽEN!

TJ SOKOL CHOMOUTOV : TJ ŠTĚPÁNOV - 9.10.2014

 

Benjamínci zakončili první část turnajů s ostudou

Poslední turnaj první části přijeli naši nejmladší odehrát do Příkaz. Zápasy se jim však nepodařili a skončili se třemi porážkami poslední. Více v tabulce níže:

 

 

4. kolo 

1

2

3

4

skóre

B

P

1

Sokol Příkazy

X

6:0

5:1

9:0

20:1

9

1

2

Slovan Černovír

0:6

X

1:2

5:3

6:11

3

3

3

FK Autodemont Horka

1:5

2:1

X

5:1

8:7

6

2

4

Sokol Chomoutov 

0:9

3:5

1:5

X

4:19

0

4

Tabulka po čtvrtém kole:

 

            1.         Sokol Příkazy                        12        11        0            1        85:16              33

            2.         Slovan Černovír                    12          8        0            4        46:32              24

            3.         FK Autodemont Horka         12          3        1            8        26:44              10

            4.         Sokol Chomoutov                 12          1        1          10        14:79                4