výsledky 23.-24.8.2014 (muži, dorost)

24.08.2014 13:20

 

 Muži si doma poradili s Lužicemi

TJ SOKOL CHOMOUTOV : FC LUŽICE  4:2 (2:1)

V utkání třetího kola přivítali borci Chomoutova na svém hřišti tým Lužic. Soupeř, kterému se v Chomoutově poslední roky dařilo z utkání vydolovat alespoň bod, zatím tápe a start do soutěže jim zřejmě nevyšel podle představ. V minulém zápase totiž Lužice vyloupila Štěpánovská rezerva debaklem 5:1! To domácí celek si v Drahlově spravil chuť po domácím fiasku s Dlouhou Loučkou a do utkání proto vstupovali jako mírní favorité. Chomoutovským chyběli mladíci Krampol s Neplechem a stoperská dvojice Vychodil, Eliáš. Druhý jmenovaný však podstoupil předzápasovou rozcvičku a byl nachystán zasáhnout dle potřeby do hry jako střídající hráč.

Roli favorita domácí potvrdili nezvykle již v první minutě utkání. Po úvodním hvizdu míč putoval po pravé straně hřiště od  Peťu Sedláře na Filipa Pirkla, ten předložil do běhu ze středu nabíhajícímu Kubíčkovi, který potáhl míč po straně a perfektním centrem na zadní tyči nachází Popelku s Lubou Sedlářem. V horší pozici stojící Sedlář se ujal zakončení a umisťuje balon k tyčce – 1:0. Opaření hosté se snaží vyrovnat aktivní hře domácích a daří se jim získat pár rohových kopu. Po jednom takovém si však nepohlídali domácí obranou odražený balon, kterého se zmocnil Pavlík a sprintem přes celé hřiště založí akci. Před šestnáctkou hostů si elegantně narazí mezi beky s Lubou Sedlářem, ale následnou střelu poslední hráč hostů stráží na roh. Svižný úvod zápasu strhává publikum k ještě větší podpoře svých hráčů. Další nadějný moment přinesla jedenáctá minuta. Martin Kubíček natáhl z třiceti metru a jeho projektil těsně míjí pravou šibenici brány. V 16. minutě se dostávají ke slovu i hosté. Proti přímému kopu se vytáhl opět chytající gólman Ovísek, když dobře kopnutý trestňák vyráží za pomoci břevna na rohový kop. Z následného rohu ovšem udeřilo. Na pozici penalty měl nikým nepokrytý hostující hráč snadnou práci a hlavou poslal míč pod břevno – 1:1. Mezi radujícími se hráči hostů bylo v tu chvíli slyšet i nespokojeného trenéra domácích Pěrůžka, jak nabádá své svěřence k jistějšímu řešení těchto situací. Domácí po obdržené brance zvyšují obrátky a solidně zaměstnávají bránící hráče Lužic. V 22. minutě nachází Pirkl zprava přes celé vápno na druhé straně nabíhajícího Pavlíka, ten zakončuje pouze do náruče brankáře. Minutu na to dochází ke slušnému závaru ve vápně a hosté nestíhají odvracet střelecké pokusy domácích. Odstřel ukončí až Kubíček, který trefuje Fukana a míč doskáče vedle levé tyčky do zámezí. Ve 30. minutě se aktivita vyplácí. Klasický dlouhý aut Martina Kubíčka končí na hlavě Peťu Sedláře, ten ideálně prodlouží do volného prostoru na zadní tyči, kde číhající Michal Popelka ukázkovou rybičkou vlní síť odkryté branky – 2:1. O pár chvil mohlo být ještě veseleji. Po milimetrovém přímáku Kubíčka rozezvonil břevno Dan Boyko. Poté padá tempo domácích a hostům patřil konec první půle. Jejich největší šanci hlavičkuje z brankové čáry za již překonaným Ovískem Kuba Masař nad břevno a podrží tak svůj tým v těžké chvíli.

Vstup do druhé půle lépe vychází aktivně hrajícímu Chomoutovu. Ve 47. minutě obchází Mira Trefil po levé straně dva hráče hostů a jeho centr sráží obránce na roh, ze kterého Dan Boyko podruhé v zápase razítkuje břevno branky. Minutu na to dostává na šestnáctce míč Luba Sedlář a z otočky posílá k pravé tyči – 3:1. Po střele ještě schytává skluz obránce, který tam byl pozdě a po zásluze vidí jedinou žlutou kartu utkání. V 54. minutě Pirkl rohovým kopem nachází nejvýše skákajícího Boyka, který svou třetí šanci konečně dává přesně pod břevno – 4:1. Po hodině hry dochází k prvnímu střídaní. Hřiště opouští dvougólový Luba Sedlář a přenechává své místo Jirkovi Bubeníčkovi. V 63. minutě se dostává k zakončení Peťa Sedlář, když zády k bráně hlavičkuje pouze do brankáře. V 68. minutě hosté snižují, ani neví jak. Celá jejich akce končí za vyběhnutým Ovískem tancem Dana Boyka se dvěma jejich hráči v malém vápně, kdy nadvakrát odkopává z posledních sil míč pouze do jednoho z hostů a balon končí za brankovou čárou – 4:2. Chvilka nepozornosti dala hostům naději. V 75. minutě přichází opět střídání na domácí straně. Po čtyřech letech se na chomoutovský trávník vrátil Jiří Neugebauer, aby nahradil unaveného Peťu Sedláře. Hosté se snažili ještě něco vymyslet, ale domácí už inkasovat nehodlali a akce hostů ostražitě hlídali. Poslední větší šanci domácích si vypracoval Lukáš Fukan. Slalomem obešel dva hráče hostů a z hranice šestnáctky zakončuje. Poslední hráč před brankářek lehce tečuje a míč končí jen pár milimetrů vedle pravé tyče. Škoda, byla by to skvělá tečka za pěkným utkáním a hosté by tak dvakrát po sobě schytali 5 branek. Jedinou kaňkou na utkání byla totálně rozdupaná polovina hřiště, kterou předešlé deště nechutně podmáčeli a dva odehrané zápasy (dorost, muži) na takto napitém terénu dílo zkázy dokonaly. Fotky z utkání k nahlédnutí zde.

Sestava domácích: Ovísek – Sedlář P. (75‘ Neugebauer), Masař, Boyko, Trefil – Pirkl, Kubíček, Pavlík, Popelka – Fukan, Sedlář L. (63‘ Bubeníček)

 

Report utkání zpracoval: Jakub Táborský

 

Dorostenci si doma opět zastříleli

TJ SOKOL CHOMOUTOV : FK BRODEK U PŘEROVA  6:0 (4:0)

Ve třetím kole k nám zavítal velice zdatný soupeř z Brodku u Přerova. Samozřejmě jsme byli mírným favoritem a tři bodíky by se nám do dalších bojů hodily. Utkání se ze začátku neubíralo tím správným směrem. Brodek hrál nečekaně velice jednoduše, nákopem za obranu, kde využíval rychlosti svých u útočníků, kteří zle zatápěli naší defenzivní řadě. Získávali jsme málo míčů, a když jsme nějaký získali tak jsme ho velice rychle zase ztratili. Vše zlomil náš první gól. Najednou jsme dokázali držet balon, kombinovat a tím si vytvářet šance. Do konce první půle jsme dokázali vsítit ještě tři branky.

Do druhé půle jsme nastupovali s tím, že se musíme zlepšit ve hře dozadu a ne pouze myslet na útok. To se nám také podařilo. Zbytek utkání jsme měli pod kontrolou a navýšili jsme vedení ještě o dvě branky. Jediné co nás mrzí je ztráta Martina Beránka, který se ve druhém poločase nešťastně zranil.

Branky: Valeš, Švach, Ondrejka 4

Sestava domácích: Nyk, Kučera, Nastoupil, Římský, Vokurka, Hrabálek, Beránek, Pírek, Ondrejka, Švach, Vybíral, Valeš, Rigo M., Rigo L., Kupka, Vodáček

 

Report utkání zpracoval: Marek Rigo