výsledky 20.-21.9.2014 (muži, dorost, st. žáci, st. benjamínci)

22.09.2014 16:14

Chomoutov si poradil s lídrem z Újezdu

TJ SOKOL CHOMOUTOV : SOKOL ÚJEZD U UNIČOVA  3:2 (1:1)

Zápasem podzimu by se dalo nazvat utkání sedmého kola, kdy do Chomoutova zavítal doposud stoprocentní Újezd u Uničova. Hosté zatím plní svůj předsezónní plán na výbornou. V posledních dvou zápasech porazili rezervu Šternberka 2:1 a poradili si doma s rezervou Štěpánova 4:2. To domácí hrající také v dobré formě chtěli potvrdit venkovní výhru 3:1 ze Střelic. Domácímu trenérovi před utkáním chyběli Ovísek s Masařem a z předzápasové rozcvičky odstoupil pro svalové zranění Dan Boyko.

Začátek zápasu je vyrovnaný a o první šanci se ve čtvrté minutě postaral domácí Luba Sedlář střelou zpoza velkého vápna. Hosté se uvedli v osmé minutě pěkným průnikem po pravé lajně, ovšem následná střela si cestu mezi tyče nenašla. Poté jsou diváci svědky řady nepřesností a oba týmy hledají klid pro přesnou přihrávku. V 16. minutě dochází ze strany domácích k sérii rohových kopů, která končí vedoucí brankou. Pirkl poslední roh rozehrává po zemi za hranici velkého vápna na Tomáše Pavlíka, který šajtlí z první trefuje šibenici – 1:0. O dvě minuty později mohlo být ještě veseleji. Pavlík se postavil k rozehrávce přímého kopu po faulu na Lubu Sedláře, který rozhodčí ocenil žlutou kartou, a pěkným obstřelem těsně míjí tyčku brány. Po půl hodině hry se dostávají do šance hosté. Eliáš podstoupí souboj o míč, nakrátko přihraje Vychodilovi, který odkopem trefuje protihráče. Odraženého míče se zmocní útočník hostů a po samostatném úniku nedává Nyklovi v domácí bráně šanci – 1:1. Opaření domácí poté kupí chyby a propadají v soubojích ve středu hřiště. Ve 40. minutě dochází ke střídání v domácích barvách. Jirku Neplecha nahrazuje Mira Trefil. Do přestávky se již nic vážnějšího nepřihodí a tak se do kabin odcházelo po vyrovnané první půli.

Druhý poločas odstartuje zákrok Tondy Nykla, po kterém špatně dopadl a zůstal ležet na trávě. Po chvilce se však otřepal a pokračovalo se ve hře. Po dvou minutách hry dochází k dalšímu střídání domácích. Filip Pirkl přenechává místo Ondru Krampolovi. V 50. minutě hosté přestřelují bránu po rohovém kopu. Po čtvrt hodině se svou šancí připomenou také domácí. Po faulu na Lukáše Fukana zkouší štěstí z přímého kopu Martin Kubíček, avšak nemíří přesně. To o čtyři minuty později si Lukáš Fukan počíná lépe. Zkušeně placírkou vlní síť hostující brány a konečně se tak zapisuje mezi střelce 2:1. V 67. minutě uviděl žlutou kartu domácí Krampol, když protihráče stáhl za dres. Deset minut před koncem se hostům podaří vyrovnat. Mirovi Trefilovi je odpískána hra vysokou nohou a z následného přímého kopu hráč hostů technicky posílá míč za špatně postaveného Tondu Nykla – 2:2. Luba Sedlář se o chvíli později snaží ohrozit domácí bránu pěkným průnikem po lajně, ale daří se mu vybojovat pouze rohový kop. Pět minut před koncem přichází pro domácí infarktová situace. Domácí stoper Vychodil namazal hostujícímu hráči do běhu, ten však svou šanci trestuhodně zahazuje. Kdyby věděl, co přijde, určitě by si počínal lépe. V 89. minutě totiž Lukáš Fukan vymotal celou obranu hostů a přesným zakončením strhává vedení na stranu svého týmu – 3:2. Štěstí stálo při domácích a ti tak uštědřili soupeři první letošní porážku.

Sestava Chomoutova: Nykl -  Sedlář P., Eliáš, Vychodil, Neplech (40‘ Trefil) – Pirkl (47‘ Krampol), Kubíček, Pavlík, Popelka – Sedlář L., Fukan

Report z utkání zpracoval: Jakub Táborský za pomoci Hanky Boykové

 

Dorostenci doma porazili Kojetín

TJ SOKOL CHOMOUTOV : FK SLAVOJ KOJETÍN - KOVÁLOVICE  4:0 (2:0)

V dalším kole k nám do Chomáče zavítal nováček soutěže a pro nás neznámý tým z Kojetína. V sestavě nám pořád chyběli borci jako: Římský 96, Rigo M. 97, Blaťák 97, Kupka 97, Dopirák 97, Beneš 99 a samozřejmě dlouhodobě zraněný Beránek 98. Naštěstí máme velice široce vyrovnaný kádr, který dokáže podávat v jakékoli sestavě velmi kvalitní výkon.

V utkání jsme byli rozhodně lepším týmem. První poločas se odehrával převážně na polovině soupeře. V záloze jsme kluky z Kojetína přehrávali, ale v konečné fázi nám chybělo to správné načasování. Trápení v koncovce ukončil až přetažený centr Čtvrtlíka, který skončil na břevně a s odraženým míčem do odkryté brány si věděl rady Vraťa Švach. Vedení nás zklidnilo a ve hře bylo daleko více přesnosti než na začátku utkání. Po jednom z mála rohů soupeře, jsme podnikli rychlý útok. Lukáš Rigo vybídl k brejku Ondrejku a ten s chladnou hlavou podruhé překonal gólmana hostí. Do konce poločasu se už nic tak závažného nestalo, až na to že jsme se moc hnali za dalším gólem a tím otvírali naši defenzivu. O přestávce jsem na to hráče upozornil.

Druhý poločas jsme kontrolovali hru. Čekali jsme na chyby soupeře a hlavně jsme nechtěli, aby se někdo z našich zranil. Do konce zápasu jsme přidali ještě dvě branky. Lukáš Vokurka utěšenou střelou z přímého kopu dal naši třetí branku. Skóre uzavřel svým druhým gólem v utkání Ondrejka, kterého poslal do brejku krásnou přihrávkou Vodáček.

Doufám, že si kluci svůj NEJ výkon nechávají na příští víkend s lídrem tabulky Lipníkem.

Sestava Chomoutova: Nykl, Kučera, Nastoupil, Rigo L., Vokurka, Hrabálek, Valeš, Pírek, Ondrejka, Švach, Vybíral, Čtvrtlík, Vodáček

Report utkání zpracoval: Marek Rigo

 

Žáci vezou tři body z Chválkovic

SK CHVÁLKOVICE : TJ SOKOL CHOMOUTOV  1:7 (1:2)

Po třech vítězných, domácích zápasech se soutěž starších žáků Chomoutova stěhuje na venkovní hřiště do Chválkovic. Soupeř, který v loňském ročníku usiloval o ty nejvyšší příčky, nakonec doplatil na špatné výsledky jarní části, kdy se neprobil ani do boje o třetí místo. Výsledky letošního ročníku jsou v podání chválkovických zatím kolísavé a hosté z Chomoutova proto byli na hřišti soupeře mírným favoritem. V dresu hostů nemohl pro nemoc nastoupit Jirka Malíšek.

První minuty zápasu potvrzují papírové předpoklady. Hosté drží míč a hraje se převážně před brankou domácích, kde svou aktivitou získávají několik rohových kopů. Když se domácí snaží hrát dopředu, zapomínají často na zadní vrátka, čehož využíváme. V 6. minutě se řítil sám na bránu Vojta Blažek, ovšem svůj pokus posílá mimo. Ve 12. minutě dostává Saša Stejskal vysoký míč zprava, bez přípravy pálí, ale také mimo. Krásný fotbalový moment. Chvíli na to posílá přihrávku před vápnem do běhu Šamuovi, ten však míří také vedle. Hosté hýří aktivitou, která se vyplácí. Vojta Blažek zkouší tvrdou střelou od půlky pozornost brankáře, který chybuje a pouští míč do sítě – 0:1. Po obdržené brance začínají hrát i domácí a během chvíle dvakrát trefují konstrukci brány. Ovšem potvrdilo se staré pravidlo nedáš-dostaneš. Ze sevření posílá Martin Šamu do samostatného průniku Vojtu Blažka, který se tentokrát nemýlil – 0:2. Po třech minutách rozehrává Vojta krásně točený roh, který gólman vyráží z vypětím všech sil na břevno. Saša zase vymotá přes celé hřiště, každého kdo se mu postavil do cesty a svou střelou těsně míjí levou tyč. A když se po krásném uvolnění neprosadil ani Kuba Jahn, přišla chvíle pro domácí. Adam Boyko ve vápně nešťastně zpracoval vysoký míč ramenem a bradou a pan rozhodčí stojící za ním píská penaltu, kterou domácí proměňují – 1:2. V kabině chladí trenéři hostujícím hráčům hlavy a přivádějí své svěřence na pozitivní myšlenky do druhé půle. Vyšlo to!

Druhý poločas zahájí lépe opět aktivněji hrající hosté. Ve 42. minutě se proháčkuje zprava doleva Vojta Blažek a nedává brankáři šanci – 1:3. O pět minutek později se po samostatné akci prosazuje Saša Stejskal – 1:4. Rozhodně zlomoví gól utkání, po kterém je na hřišti už jen jedno mužstvo. Na domácí se valí jedna akce za druhou. Čtvrt hodiny před koncem hlavou lehce tečuje zády k bráně stojící Adam Boyko krásný přímák Martina Šamua a může si tak vychutnat svůj první gól sezóny – 1:5. V další akci se předvedl opět Saša Stejskal. Autovým vhazováním si narazí s gólmanem Blažkem a slalomem přes celé hřiště se probije až před bránu, kde mu však brankář střelu vyráží a dokonce chytá i následnou dorážku Kuby Jahna. Své šance pálí i aktivně hrající Ondra Pavelka. V 60. minutě přidává Vojta Blažek svou čtvrtou branku – 1:6. Konečnou podobu dává výsledku pěknou střelou Dan Bena – 1:7. Skvělý výkon celého týmu uštědřil domácím pěknou nakládačku. Určitě nečekaný, ale po právu zasloužený výsledek, který mohl být klidně vyšší, ale to by nebyli chomoutovští žáci, aby si zahozené šance nešetřili na příště.

Sestava Chomoutova: Blažek M., Zedníček, Boyko, Šamu, Stejskal, Bena, Blažek V., Pavelka, Jahn, Uvízl

Report utkání zpracoval: Jakub Táborský

 

Benjamínci odehráli domácí turnaj

První domácí představení mají za sebou naši nejmladší. Turnaj se jim však před zraky domácích fanoušků příliš nepodařil. Jediný bod uhráli po remníze s Horkou. Více v tabulce níže.

 

 

3. kolo 

1

2

3

4

skóre

B

P

1

Sokol Chomoutov 

X

3:3

0:9

0:4

3:16

1

4

2

FK Autodemont Horka

3:3

X

1:3

1:2

5:8

1

3

3

Sokol Příkazy

9:0

3:1

X

4:2

16:3

9

1

4

Slovan Černovír

4:0

2:1

2:4

X

8:5

6

2

 

Tabulka po třetím kole:

            1.         Sokol Příkazy                        9          8          0          1          65:15              24

            2.         Slovan Černovír                    9          7          0          2          40:21              21

            3.         FK Autodemont Horka         9          1          1          7          18:37                4

            4.         Sokol Chomoutov                 9          1          1          7          10:60                4