výsledky 18.-19.10.2014 (muži, dorost, st. žáci, st. benjamínci)

20.10.2014 22:00

Muži opět našli recept na vítězství

TJ SOKOL CHOMOUTOV : SK ČERVENKA  2:0 (1:0)

Jedenáctý zápas podzimní části sezóny přijeli do Chomoutova odehrát fotbalisté z Červenky. Před začátkem tohoto ročníku jeden z adeptů na čelo tabulky. Soupeř po sestupu z poslední krajské soutěže, ale zatím výsledkově tápe a nic nenasvědčuje jeho opětovnému návratu do I.B třídy. Ovšem i tak budili hosté v domácích řadách respekt. Poslední vzájemný zápas totiž skončil pro chomoutovské debaklem 1:5. To však v tomto utkání nechtěli domácí dopustit a navíc měli před svým publikem co napravovat. Problém opět byl ve složení týmu. Chyběli Peťa Sedlář, Tomáš Ovískem, Lukáš Fukan, Ondra Krampol, Kvěťa Eliáš a Martin Kubíček, který se svou žádostí o prominutí trestu za incident v N.Hradečné u disciplinární komise neuspěl. Trenéru Pěrůžkovi tak nezbylo nic jiného, než oslovit opět některého z domácích dorostenců. Zraněný Pírek nepřipadal v úvahu, a proto měl dostat šanci Marek Ondrejka. To by však nebyl Chomoutov, aby se právě tento hráč před koncem zápasu dorostů nezranil. Dobře bylo, že trenér Pěrůžek byl zápasu přítomen a mohl tak na základě výkonu vytipovat případné náhradníky. Oslovení mladíčci Mara Rigo a Kuba Čtvrtlík nabídnutou šanci přijali. Jirka Bubeníček naskočil do základu a na střídačku usedl společně s mládenci Jirka Neugebauer.

 Po klasickém rozpačitém začátku se aktivnějšího pojetí hry chytnou domácí. Od desáté minuty drží míč více na svých kopačkách. Ovšem první oku lahodící kombinaci po pravé straně hřiště přinesla až 22. minuta, bohužel však s nepřesnou koncovkou. O tři minuty později se k přímému kopu staví Tomáš Pavlík, ale trefuje pouze dobře postavenou zeď. Většina akcí domácích byla v první půli tažena po pravé straně, kam se přesouvala i obranná činnost hostů, kteří často zapomínali na levou stranu, kde se pohyboval Michal Popelka. Jen škoda, že přihrávek do těchto prostorů směřovalo pramálo. Ve 28. minutě se dostane k první větší šanci Červenka, ale obrana hostů je pozorná. To o minutu později si vybírá slabší chvilku, když při rohu zapomene na volného hráče na zadní tyči, kterému ve výskoku chybí potřebné centimetry. Ve 35. minutě přichází dosud největší šance domácích. Pavlík najde přesným pasem středem hřiště Lubu Sedlářem, který trefuje pouze brankáře. Akce pokračuje solidním závarem, který ukončí pěknou střelou z voleje Michal Popelka do jednoho z obránců. Od této chvíle je domácími více využívaná i levá strana hřiště. Další akce je jako z učebnice. Neplech ji založí na polovině hřiště, předloží doleva nabíhajícímu Popelkovi, ten se na hranici vápna zaseknutím zbaví obránce a pošle centr na zadní tyč, kde nikým neobsazený Luba Sedlář trefuje brankovou konstrukci. Někteří fandové už měli ruce nahoře. Stejný hráč se neprosadil ani po chvíli, kdy se uvolnil kličkou a mířil těsně vedle. Poslední akce poločasu však domácím vychází. Celé události předcházelo držení aktivního Neplecha, který ještě po odpískání schytává kopanec do holeně a většina domácích příznivců se dožaduje jasného vyloučení hostujícího hráče za nesportovní chování. To však z nepochopitelných důvodů nepřišlo. Avšak po následném krásně točeném přímáku Popelky, přichází na penaltě výskok Dana Boyka, který hlavou trefuje k bližší tyči – 1:0.  

O první rozruch druhé půle se postarají mezi střídačkami sedící hostující fanoušci hostů, kteří nesou těžce některé rozhodnutí pana rozhodčího. Je tedy přerušena hra a přivolán hlavní pořadatel. Zbytek zápasu si pro zajištění klidu mezi neukázněnými fandy Červenky odsedí dva jeho kolegové. První fotbalový moment po změně stran si v padesáté minutě vytvoří chomoutovští. Neplech obloučkem najde za obránce nabíhajícího Lubu Sedláře, kterému dnes není přáno. Pěknou pumelicí z voleje nechává vyniknout brankáře. Poté dochází ke střídání v dresu domácích a přichází velká chvíle pro mladého Riga. Místo na hřišti mu přenechává Tomáš Pavlík. V 55. minutě zůstává po souboji ve vápně ležet brankář Nykl, ale hvizd rozhodčího je slyšet nepochopitelně až po dvou dalších faulech na domácí hráče. Dvě minuty na to mají hráči Červenky možnost vyrovnat z přímého kopu, avšak míří nad. Vzápětí se po akci domácích dostává ke střele Mara Rigo, ale jeho pokusu chybí razance. V 60. minutě domácí opět střídají. Jirku Bubeníčka nahrazuje Kuba Čtvrtlík a hned se aktivně zapojuje do hry. Pěknou přihrávkou do běhu předloží Pirklovi, který však ve vápně nikoho nenašel. V 75. minutě se ke slovu dostávají snaživý hosté. Dva nebezpečné rohové kopy volaly po gólu. Nejprve domácí opět zapomněli na dva hráče u zadní tyče, kteří jen tak tak nedoběhli prodloužený balón. V druhém případě podržel Chomoutov brankář Nykl, když vyškrábl míč směřující do šibenice. V závěru zápasu má hra svižné tempo. Hosté si při útočných akcích soupeře počínají nedovoleně a také se jim to stane osudným. V 83. minutě ještě Popelka svým centrem nikoho nenašel. O dvě minuty později si na další jeho přímý volný kop naběhl Dan Boyko a lehkou tečí hlavou poslal míč přesně k tyčce – 2:0. Akce jako přes kopírák ze závěru první půle rozhodla o vítězi. Třetí branku mohl v závěru přidat Čtvrtlík, který si chytře naběhl na přihrávku za obranu od Miru Trefila, ovšem vybíhající brankář byl u míče o chvilku dříve. Přítomnost obou mladíků byla bezesporu jedním z klíčů k dnešnímu důležitému vítězství. Dali tak svým kolegům z dorostu najevo, že hrát s dospělými se dá. Navíc ukázali, že je dobré pomoct, když je třeba! Domácí vůbec předvedli poctivý a kolektivně dobrý výkon.

Sestava Chomoutova: Nykl – Trefil, Vychodil, Masař, Neplech – Pirkl, Pavlík (50' Rigo M.), Boyko, Popelka – Bubeníček (60' Čtvrtlík), Sedlář L.

Rozhodčí: Brázdil st., Kenša, Borůvka

Report utkání zpracoval: Jakub Táborský

 

Dorostenci si doma poradili s Náměští

TJ SOKOL CHOMOUTOV : SK NÁMĚŠŤ NA HANÉ  5:2 (2:2)

V domácím mistrovském utkání jsme přivítali soupeře z Náměště. První poločas nás přesvědčil, že žádný soupeř není lehký. V obraně, kde nám chyběli hráči vinou zranění, jsme měli velké nedostatky. Soupeř dokázal tohoto nedostatku v první půlce využít. Dostal se do vedení po samostatném průniku jejich útočníka, kterého naše obrana nedokázala pokrýt. Kluci ovšem zabrali a Mara Ondrejka dokázal vyrovnat. Jenomže naše obrana měla velké problémy s rychlostí hostujícího útočníka, který jim opět pláchl a vstřelil svoji druhou branku. Naštěstí se nám podařilo do přestávky opět vyrovnat. Po nádherné kombinaci se trefil Valeš. Nutno podotknout že v první půlce jsme byli určitě lepším týmem.

Do druhého poločasu jsme nastupovali s jasným úkolem. Ubránit útočníka z Náměště a konečně jít do vedení. To se nám povedlo na jedničku. Soupeře jsme už k ničemu nepustili. Naopak dostali jsme se do vedení brankou Honzy Valeše, který se dočkal za chvilku i své třetí branky. Pojistku v podobě pátého gólu přidal střelec první branky Mara Ondrejka a uzavřel tak skóre zápasu.

Sestava Chomoutova: Nykl, Kučera, Nastoupil, Kupka, Vokurka, Hrabálek, Valeš, Dopirák, Ondrejka, Čtvrtlík, Vybíral, Beneš, Rigo M., Vodáček, Rigo L.

Rozhodčí: Borůvka

Report utkání zpracoval: Marek Rigo

 

Starší žáci vyhráli v Kožušanech

TJ SOKOL KOŽUŠANY : TJ SOKOL CHOMOUTOV  3:8 (2:4)

K dalšímu mistrovskému utkání zamířili starší žáci do Kožušan. Další z neznámých soupeřů, se kterým se tato věková kategorie potkává vůbec poprvé. Žáci Kožušan sehráli poslední dvě utkání se sousedy ze spodní části tabulky. V posledním domácím zápase si poradili 9:3 z Velkým Újezdem a minulé kolo remizovali v Tršicích 4:4. To hosté z Chomoutova se po domácích výhrách 2:1 nad Štěpánovem a 13:0 s Lutínem po bezmála měsíci přijeli představit ven a chtěli i zde navázat na úspěšné tažení podzimem. Dle výsledku zápasu vypadá vše jednoznačně, ovšem vítězství se nerodilo vůbec jednoduše.

Od prvních minut se hraje vyrovnaný fotbal. Do vedení se jako první dostávají domácí kuriózním gólem. Na tom, že spící obrana hostů zapomněla na nejlepšího střelce domácích, který po úniku propálil bezmocného Martina Blažka, by ještě nebylo nic překvapivého. Šok ovšem přichází v momentě, kdy hostující fanoušci reklamují rozhodčímu postavení branky. Ta byla po zahájení hry půl metru za brankovou čárou a z pohledu hřiště posunutá doprava. Mezi domácími se nenašel nikdo, kdo by „drobný“ nedostatek odstranil a tak se realizace chopili hostující trenéři. Zcela správně, vždyť v tu dobu to byla branka jejich. Rozhodčí se sice omlouval za své opomenutí kontroly způsobilosti hrací plochy před zahájením hry, ovšem navzdory hostujícím protestům ponechal domácím gól uznaný. Hosté naštěstí našli na tuto situaci rychlou odpověď. Po zvýšení aktivity vyrovnal dorážkou Kuba Jahn a o chvíli později poslal hosty do vedení Jirka Malíšek. Z vedení se však dlouho neradovali. Po rohu domácích se hráči Chomoutova nedomluví při odkopu míče a chyby opět využívá domácí Špičak. Hosté však dokáží těžit, ze špatné rozehrávky Kožušan a do poločasu dává klid na kopačky svých spoluhráčů dvěma zásahy Saša Stejskal.

Vstup do druhé půle je v podání hostů, po poločasové domluvě v kabině, hororový. Domácí hrají přesně to, co bylo vyžadováno od hráčů Chomoutova. Jednoduchá kombinační hra na jeden dotek do pohybu dělala hostům velké problémy a byli tímto stylem hry v podání domácích dokonale zaskočeni. Po pár minutách se chlapci naštěstí oklepali a začali soupeře přehrávat. Netrvalo dlouho a pojistku vedení připsal svým třetím gólem v zápase Stejskal. Vzápětí byl následován Vojtou Blažkem, který krásnou ránou z dálky trefil pod břevno. Z mnoha šancí, které se valili na domácí bránu, se ujal až pokus Jirky Malíška. Domácím vyšla v závěru ojedinělá akce do otevřené obrany. Po centru zprava se hlavou trefuje nabíhající, nikým nehlídaný domácí útočník. Konečnou podobu dal výsledku Vojta Blažek.

Sestava Chomoutova: Blažek M., Bena, Boyko, Zedníček, Stejskal, Malíšek, Blažek V., Jahn, Šamu, Uvízl

Rozhodčí: Brázdil ml.

Report utkání zpracoval: Jakub Táborský

 

Starší benjamínci druzí ve Chválkovicích

Sestava Chomoutova: Špunar J., Rakus T., Tegel T., Dvořák T., Halamka V., Kaláb J., Škůrek M., Ratajský D., Nastoupil D., Búbela M., Hejtmánek T.

Sokol Chomoutov - 1.FC Olomouc          5:1 (2:0)

Branky: Rakus T., Búbela M., Hejtmánek T., Špunar J., Kaláb J.

Sokol Chomoutov - SK Chválkovice        1:5 (0:2)
Branka: Rakus T.

Sokol Chomoutov - SK Náměšť n.H.      4:0 (1:0)
Branky: Halamka V., Rakus T, Hejtmánek T. 2x

Mužstvo bohužel nenavázalo na velmi dobré výkony z minulých turnajů. Snad to zapříčinil velmi brzký začátek turnaje /9.00 hod./. Nejvíce to bylo znát v utkání proti SK Chválkovice. Soupeř měl větší touhu po vítězství a také v bojovnosti nás předčil. Snad se hráči z tohoto utkání poučí a dají do hry i srdce a fotbalový um.

Report turnaje zpracoval: Vladimír Gába

 

 

3. kolo 

1

2

3

4

skóre

B

P

1

SK Chválkovice

X

5:0

5:1

6:2

16:3

9

1

2

1.FC Olomouc

0:5

X

1:5

1:5

2:15

0

4

3

Sokol Chomoutov

1:5

5:1

X

4:0

10:6

6

2

4

SK Náměšť n.H.

2:6

5:1

0:4

X

7:11

3

3

Tabulka po třetím kole:

            1.         Sokol Chomoutov                 9          8          0          1          32:11              24

            2.         SK Chválkovice                     9          7          0          2          49:16              21

            3.         SK Náměšť n.H.                    9          2          1          6          19:39                7

            4.         1.FC Olomouc                       9          0          1          8            6:46                1