výsledky 17.9.2014 (st. žáci vložené kolo)

17.09.2014 22:06

Starší žáci domá porazili Náklo

TJ SOKOL CHOMOUTOV : TJ SOKOL NÁKLO  8:1 (4:0)

Poslední ze tří po sobě jdoucích domácích utkání přijíždí do chomoutovského dolíčku předvést své umění žáci z Nákla. Letošní sezonu zahájili domácí remízou po souboji ze Štěpánovem 1:1 a po volném víkendu, který díky skreči Nemilan připadá na každého účastníka, porazili doma vysoko Lutín 16:0. Domácí trenéři tedy nevěděli co od tohoto soupeře letos očekávat. Ovšem předzápasová rozcvička odtajnila hodně. Hostům chybí špílmachr Dany Divjak, což je pro Náklo sakramentské oslabení. Domácí dres nemůžou obléci Kuba Jahn, kterého nachlazení trápí více, než by chtěl a poslední zápas dobře hrající Ondra Pavelka, který dal přednost zápasu v házené.

 První poločas lze popsat takto: 5‘ 10‘ 15‘ 20‘ – Malíšek - 1:0, Blažek V. - 2:0, Stejskal - 3:0, Stejskal - 4:0!!! Od první branky je na hřišti vidět pouze jeden tým. Náklo prostě dnes od prvních minut nemělo na koncentrovanou, kombinační, přesnou a v zadních řadách zodpovědnou hru domácích.

Druhý poločas je nachlup stejný tomu prvnímu a za zmínku stojí jen to nejlepší, a to jsou gólové situace. První branka druhé půle padá opět po naší šanci. Vojta Blažek se prosazuje po své straně a dává na 5:0. O minutu později dává skvěle hrající Kuba Zedníček přesnou dlouhou přihrávku do vápna Vojtu Blažkovi, ten si posune míč před vybíhajícím brankářem a dává do prázdné - 6:0. Další branka přichází po čtvrt hodince. Vojta Blažek, tentokrát se štěstím doráží odražený míč opět do prázdné brány – 7:0. Kdo to načal, ten to v domácích řadách také ukončil. Po průniku pravou stranou, skvěle zamířil ke vzdálenější tyčce Jirka Malíšek – 8:0. To však není tento zápas vše. V poslední minutě se prosazují po chybě obrany i hosté a dávají tak čestnou a za obětavý výkon zaslouženou branku 8:1. Vzhledem k tomu, že hosté celý zápas odehráli bez střídání a každý hráč si sáhl na dno svých sil, nemusí se za svůj výkon vůbec stydět. Žádný házenkářský blok, jak podobné situace svého času popisoval Luďa Majzlík ze Slavonína. Hosté se do poslední minuty snažili, co mohli, ale dnes to na zodpovědně a v klidu hrající domácí prostě nestačilo.

Sestava Chomoutova: Blažek M., Zedníček, Boyko, Šamu, Stejskal, Malíšek, Blažek V., Uvízl, Bena

Report utkání zpracoval: Jakub Táborský