výsledky 13.-14.9.2014 (muži, dorost, st. žáci, st. benjamínci)

16.09.2014 11:33

Ve Střelicích na těžkém terénu za tři body

TJ SOKOL STŘELICE : TJ SOKOL CHOMOUTOV  1:3 (0:2)

K šestému letošnímu střetnutí zajížděli chomoutovští na nevyzpytatelnou půdu do Střelic. Od sezony 2009/2010 kdy postoupili, již tradiční účastník druhé třídy zatím navazuje na nevydařené výkony z předešlého ročníku, kdy se zachránili a zatím okupují pozice, které naznačují opětovný boj o udržení soutěže. Z pěti doposud odehraných zápasů dokázali vytěžit jen pět bodů, když zatím doma vyzráli pouze na „první“ rezervu Šternberka a dvakrát se smírně rozešli 0:0 v N. Hradečné a 2:2 ve Štěpánově. V domácím prostředí je o všechny body oloupili 0:1 Červenka a 0:4 zatím suverénní Újezd u Uničova. Se stejnými úmysly sem vyrazili loupit i hosté z Chomoutova. Po dvou jednogólových výhrách v Blatci a doma v derby proti Autodemontu, chtěli dát zapomenout na špatnou střeleckou produktivitu a ukázat lepší koncovku. Tyto plány však dostali trhliny v průběhu týdne, když se z účasti v zápase omluvil zatím nejlepší střelec hostů Luba Sedlář. Aby toho nebylo málo, přidali se ještě Masař, Krampol a Pirkl. Zoufalá situace pro trenéra Pěrůžka. Jediný kdo se posadil na střídačku, byl Jirka Bubeníček, který měl však problémy se zády a jeho start byl tedy s velkým otazníkem.

To co zbylo, tak mohlo vyběhnout z kabiny na třídenním deštěm sužované, za normálních okolností zase zcela betonové, vodou napité hřiště. Tato překážka však od prvních chvil utkání méně vadila hostujícím borcům a po úvodním náporu se dostávají na dostřel domácí svatyně, kde se jim daří vybojovat dva po sobě jdoucí rohové kopy. Na druhý v pořadí si nejlepší pozici k zakončení vybírá Peťa Sedlář a hlavou posílá ve druhé minutě svůj tým do vedení – 0:1. O tři minuty na to se celá situace opakuje, ovšem jeho pokusu chybí přesnost. Zřejmě chtěl svou aktivitou nahradit chybějícího bratra. V 11. minutě byl pro změnu za svou aktivitu odměněn Jirka Neplech, ovšem žlutým kartónkem v rukou rozhodčího, když nevybíravým způsobem v souboji shrnul protihráče. O dvě minuty je však na prohřešek zapomenuto. Tomáš Pavlík předložil přesnou přihrávku na velké vápno Michalu Popelkovi, který domácího brankáře nachytal v nedbalkách a trefuje ho mezi nohy – 0:2. Domácí se ze šoku vzpamatují až po dobrých deseti minutách, kdy jejich závar ve vápně nadvakrát odvrací pozorná obrana hostů. Za zmínku před odchodem do kabin stojí už jen rohový kop domácích, který vyřeší brankář Ovísek a nepovedený přímý kop Martina Kubíčka.

Druhý poločas otevírá Dan Boyko  žlutou kartou, kterou uviděl za faul. Na těžkém terénu bylo vůbec k vidění mnoho osobních soubojů. Po jednom takovém zůstává v 55. minutě v bahně ležet domácí hráč po srážce s Pavlíkem. První fotbalovější moment druhé půle přinesla až 60. minuta, kdy se skvělým zákrokem blýskl domácí gólman po střele zpoza šestnáctky. Následuje nepřesné zakončení Dana Boyka po přesném přímém kopu Martina Kubíčka, a když ani po jeho rohu nemíří Peťá Sedlář přesně, přichází trest. Na opačném konci „bojiště“ dochází k faulu před velkým vápnem a domácí mají výhodu přímého kopu, kterým trefují přesně za Ovískova záda a dobrých dvacet minut před koncem si vytváří naději alespoň na bod – 1:2. Hosté znervózní a Martin Kubíček vidí žlutou kartu za řečnění, kterou však rozhodčí po zápase odvolává. Napětí stoupá a domácí ženou své akce směrem k Ovískovi. V 85. minutě přestřeluje Neplech bránu z přímého kopu. Hostující trenér se důrazně snaží zvednout aktivitu svých svěřenců před závěrečným hvizdem. Tři minuty před koncem padlo rozhodnutí. Aktéři druhé branky Popelka s Pavlíkem si vyměnili role a využili otevřenější obrany domácích. Po krásném potažení po levé straně předkládá Popelka přízemním pasem míč Pavlíkovi a ten po druhé v zápase fidlá brankáři na housle – 1:3. Rozhodčí zřejmě spěchal na autobus, a proto končí utkání úderem devadesáté minuty. Nastavením by za rozhodnutého stavu stejně přitížil jen zdecimovanému hřišti.

Sestava Chomoutova: Ovísek – Sedlář P., Eliáš, Vychodil, Trefil – Boyko, Kubíček, Pavlík, Popelka – Fukan, Neplech

Report z utkání zpracoval: Jakub Táborský za pomoci Hanky Boykové a Peťu Sedláře

 

Dorostenci i v deseti vyhráli v Němčicích

FK NĚMČICE NAD HANOU : TJ SOKOL CHOMOUTOV  0:3 (0:0)

Po nevydařeném zápase doma proti Tovačovu, nás čekala těžká zkouška v Němčicích na Hané. Pořád ještě ne v plném počtu, spíše nám marodů ještě přibylo. V samotném zápase to, ale tentokrát nebylo poznat. Mančaft se semkl a nechtěl ztratit  další body.

Úvod zápasu byl od obou celků velice neučesaný. Na velmi mokrém terénu bylo hodně nepřesných přihrávek, špatných zpracování a faulů. V osmnácté minutě jsme přišli o Patrika Kupku, který dostal červenou kartu. Karta byla oprávněná, protože Patrik si přidržel soupeře, který šel sám na naši svatyni. Soupeř si do poločasu ale s přesilovkou nevěděl rady. V přestávce jsme přeskupili řady na pět obránců, tři záložníky a doufajíc v nějaký brejk na jednoho útočníka.

V druhém poločase se obrázek hry změnil. Němčice si v přesilovce nedokáží vytvářet šance, vše nakopávají na své útočníky, které snadno blokujeme. Naopak nám se daří podnikat rychlé výpady. Po jednom takovém zahrál domácí hráč ve svém vápně rukou a nařízený pokutový kop s přehledem proměňuje Hrabálek – 0:1. Na domácí padá deka. O devět minut později zahráváme přímý kop asi ze čtyřiceti metrů, střela sklouzne po mokrém trávníku těsně před brankáře, který chybuje – 0:2! Vedení o dvě branky nám dodává novou energii. I v oslabení na hřišti hýříme aktivitou. Odměnou nám je vstřelená třetí a konečná branka Marka Ondrejky – 0:3. Kdo neviděl, neuvěří.

Sestava Chomoutova: Nykl, Kupka, Nastoupil, Zapletal, Rigo L., Hrabálek, Valeš, Pírek, Ondrejka, Švach, Vybíral, Čtvrtlík, Vodáček

Report utkání zpracoval: Marek Rigo

 

Starší žáci si doma poradili s Dubem

TJ SOKOL CHOMOUTOV : TJ SOKOL DUB NAD MORAVOU  3:1 (3:1)

Druhé ze tří po sobě jdoucích domácích utkání k nám zavítali starší žáci Dubu nad Moravou. Pro Chomoutov v této kategorii neznámí soupeř zatím svými zápasy dával tušit nelehké střetnutí. Chlapci z Dubu otevřeli soutěž výhrou 10:0 ve Velkém Újezdě a doma smetli Tršice 11:1. Právem jim tak po druhém kole patřila první příčka o skóre právě před našimi kluky. Domácí trenér musel řešit absenci dvojice Bena – Jahn, kterou zchvátilo nachlazení, a před utkáním nebyl v optimální zdravotní pohodě ani Jirka Uvízl. Avšak poprvé se mohl v domácím dresu předvést nový hráč Ondra Pavelka.

Začátek zápasu nám působí velké problémy v kombinaci a některým jedincům nečekaně svazuje nohy a zbytečnými chybami ztrácíme míče a darujeme soupeři rohový kop. Kdyby byl soupeř o trochu aktivnější, tak by s domácími bylo zle hned v úvodu. Trenér však chlapce přivede na tu správnou kolej a ti konečně začínají hrát. Škoda jen, že to rozehrání stálo domácí dobrých deset minut času. Přesně po této době se po pravé straně aktivně probije do zakončení Vojta Blažek a dělovkou nedá brankáři šanci – 1:0. Pár minut na to se střelec v podobné situaci prosazuje po druhé a uklidňuje domácí – 2:0. Tento gól však domácí až příliš ukolébal a hosté naopak zvyšují aktivitu, která se jim vyplácí po půl hodině hry. Po jednom z domácích faulů se dostávají k rozehrávce přímého kopu z úctyhodné vzdálenosti. Přímák však hostující hráč posílá tak šikovně, že vysokým obloučkem trefuje odkrytou šibenici za příliš vysunutým Martinem Blažkem – 2:1. Během posledních pěti minut opět domácí zvedají obrátky a Jirka Uvízl se štěstím doráží brankářem vyražený míč do odkryté branky – 3:1. Dvoubrankové vedení dává domácím poločasový klid.

Druhou půli se hosté rozhodli nesložit zbraně a začínají hrát s domácími vyrovnanou hru. Jejich aktivita však není nikterak ohromující a pokusy končí na dobře hrající obraně, nebo na pozorném Blažkovi. Co však mrzí domácí, je jejich opětovná střelecká nemohoucnost. Soupeř nám svou vysunutou hrou nabízí otevřenou obranu, do které chomoutovští podnikají rychlé protiútoky. Vojta Blažek se ve třech případech řítil sám na bránu, ovšem co čert nechtěl, pokaždé mu zavazel brankář, který stál jako z kamene. Adam Boyko zase ve skrumáži přestřeluje ze dvou metrů branku a když se neprosadil ani nejaktivnější hráč domácích Saša Stejskal, působí výsledek druhého poločasu, že se hrál pouze z povinnosti. Pozitivní na druhé půli byl výkon Ondry Pavelky, který se ve svém prvním startu za Chomoutov uvedl velmi dobře.

Sestava Chmoutova: Blažek M., Šamu, Boyko, Zedníček, Stejskal, Blažek V., Malíšek, Uvízl, Pavelka

Report utkání zpracoval: Jakub Táborský

 

Benjamínci se od posledně zlepšili

Na hřišti v Horce nad Moravou nastoupili chomoutovští benjamínci ke druhému tunaji podzimu. Ze tří zápasů dokázali jeden vyhrát, a to 4:2 s domácí Horkou. Na Příkazy a Černovír však nestačili a oba dueli prohráli. Všichni už se však těší na příští týden, kdy se turnaj odehraje doma v Chomoutově.

 

 

2. kolo 

1

2

3

4

skóre

B

P

1

FK Autodemont Horka

X

1:10

2:6

2:4

5:20

0

4

2

Sokol Příkazy

10:1

X

3:4

10:1

23:6

6

2

3

Slovan Černovír

6:2

4:3

X

11:1

21:6

9

1

4

Sokol Chomoutov 

4:2

1:10

1:11

X

6:23

3

3

 

Tabulka po druhém kole:

            1.         Sokol Příkazy                         6          5          0          1          49:12              15

            2.         Slovan Černovír                     6          5          0          1          32:16              15

            3.         FK Autodemont Horka          6          1          0          5          13:29                3

            4.         Sokol Chomoutov                 6          1          0          5            7:44                3