výsledky 11.-12.4. 2015 (muži, dorost, st. žáci, st. benjamínci)

17.04.2015 14:51

Muži doma utrpěli nejtěsnější vítězství

TJ SOKOL CHOMOUTOV : TJ BLATEC   1:0 (1:0)
 

V sobotním druhém domácím zápase jara, bylo nad poměry početné publikum zvědavo, jak si domácí po čtrnáctidenní pauze povedou v utkání proti Blatci. Není třeba připomínat podzimní měření sil na půdě soupeře. Jasná převaha, která skončila výhrou našeho mužstva sporným gólem. Sobotní duel byl výsledkově stejný, jen se dvěma podstatnými změnami. Jak všichni víme, Blatec je po postupu ze III. Třídy nováčkem a na podzim si nepočínal vůbec zle. Svými výsledky založenými na poctivém výkonu se drželi v klidném středu tabulky. Nic méně jistotu záchrany ještě neměli a přesně s tímto cílem také přijeli do chomoutovského ďolíčku bojovat o body. Nutno říci, že vzhledem k neočekávané kvalitní návštěvě, nebylo až tolik času ke sledování dění na hřišti, ale přece jen občasný pohled na bojiště je dobrým základem k alespoň skromnému zhodnocení tohoto utkání.

 Prvním důležitým poznatkem, který byl při nástupu obou celků na hrací plochu k vidění, byl počet hráčů hostujícího mužstva. Ti do zápasu vstupovali v početní nevýhodě o jednoho hráče a každý si myslel, že zápas bude mít jednoznačný průběh. Domácí sice začali náporem, ovšem nebyl brankově zhodnocen. To hostům přidalo na sebevědomí a v deseti hráli vyrovnanou partii. Domácí snaha je prolomena zhruba ve dvacáté minutě, kdy svou samostatnou akci zakončuje přesně k tyči Luba Sedlář - 1:0. Vedoucí branka měla znamenat klid na domácí kopačky, ovšem zbytek první půle tomu vůbec nenasvědčoval. V poločasové pauze se muselo v domácí kabině odehrát nebývalé zemětřesení. Ze hry byli staženi tři hráči, kteří běžně setrvají na hřišti do závěrečného hvizdu a důvěru v té chvíli dostali všichni náhradníci, kteří byli pro tento zápas k dispozici. Druhá půle však výraznou změnu nepřinesla. Nikterak nebezpeční hosté pouze odolávali ještě méně nebezpečné snaze domácích. Sečteno podtrženo, dobře zaplněné hlediště se tentokrát fotbalem moc nebavilo. Ve srovnání s podzimním zápasem tentokrát padl jasný gól, ovšem bez jasné převahy. Každý zápas je však jiný a hráči samotní vědí, že následující zápas v derby s Horkou bude potřeba odjezdit po prdeli!!!

Report utkání zpracoval: Jakub Táborský

 

Dorost dal doma bůra Slatinicím

TJ SOKOL CHOMOUTOV : SK SLATINICE  5:0 (2:0)
 

V prvním jarním utkání jsme přivítali Slatinice. I když se nám v přípravě velice dařilo, tak jsme náš výkon nechtěli přecenit. Proto jsme do zápasu šli s velkou pokorou.  Jedinou překážkou byl snad jen domácí pažit. Terén na našem hřišti je totiž bohužel nekvalitní, a i díky němu to ještě s hosty dopadlo dobře.

V prvním poločase se hrál docela vyrovnaný špíl. Náš rychlý gól, o který se postaral Švach, nás uklidnil. Předváděli jsme docela slušný výkon. Říkám docela, protože terén nám to opravdu moc neusnadňoval. V mnoha případech nám míč poskočil, uskočil a kombinace mnohdy byla díky tomu kostrbatá. Vytvořili jsme si do poločasu hodně brankových příležitostí, ale bohužel jsme dokázali využít pouze jednu. Vraťa Švach z pravé strany odcentroval a Marek Ondrejka nás poslal do dvoubrankového vedení.

Druhá půle už byla jednoznačně pod naší taktovkou. Přidali jsme třetí branku, o kterou se postaral Ondrejka. O chvíli později Lukáš Rigo uvolnil opět Ondrejku, který předložil balón před odkrytou bránu Švachovi – 4:0. Po té jsme pustili do hry hráče z lavičky. Kluci se snažili a přidali Slatinicím na cestu domů ještě jednu branku. O tu se postaral Tomáš Vybíral, který tím korunoval svůj dobrý výkon.

Sestava Chomoutova: Nykl, Kučera, Zapletal, Hrabálek, Vokurka, Římský, Kupka, Pírek, Ondrejka, Švach, Vybíral, Čtvrtlík, Beneš, Vodáček, Dopirák, Rigo L.

Report utkání zpracoval: Marek Rigo

 
 

Žáci proti Tršicím s přehledem zvítězili

TJ SOKOL CHOMOUTOV : TJ TRŠICE   11:1 (5:0)
 

Starší žáci vstupovali do jarních bojů s týdenním zpožděním vlivem odloženého utkání ve Velkém Újezdě. Soupeřem byli Tršice, které přezimovali ve spodních patrech tabulky. Domácí byli favorité a také to v utkání potvrdili. I přes polevení ke konci první půle v celém utkání dominovali a i přes opětovné neproměňování jasných šancí zatížili soupeřovo konto jedenácti přesnými zásahy. Jedinou branku hostů vsítil brankář první půle, který do druhé půle naskočil do útoku. To byla ze strany domácích asi jediná velká chyba celého zápasu. Utkání pravdy však příjde příští víkend na půdě největšího rival skupiny FC Hněvotín. Ten si v tomto kole opět smlsnul na outsiderovi z Lutína v poměru 21:0 a to dokonce na jeho hřišti. Výsledek tohoto utkání již může rozuzlit tajenku celkové umístění obou soupeřů.

Sestava Chomoutova: Blažek M., Vachutka, Boyko, Šamu, Stejskal, Blažek V., Malíšek, Bena, Jahn, Křupka, Uvízl, Zedníček

Report utkání zpracoval: Jakub Táborský

 

Benjamínci v Tršicích s ostudou

Dle slov trenérů, jim někdo před turnajem vyměnil družstvo a nejen podle výsledků, ale především herní projev nebyl vůbec ideální. Díky absenci Chválkovických ,kteří plnili účast na soukromém turnaji, odehráli naši nejmladší pouze dva zápasy, ovšem součet skóre z těchto utkání byl velmi špatný. 15:1 po prohrách 1:6 s Tršicemi a 0:9 s Novými Sady. Snad se kluci oklepou a následující turnaj odehrají s větší chutí vyhrávat.