výsledky 1.-2.11.2014 (muži, dorost, st. žáci, st. benjamínci)

03.11.2014 19:45

Chomoutov tahal v Nemilanech za hodně krátký konec

FK NEMILANY : TJ SOKOL CHOMOUTOV  4:0 (3:0)

Zápasem podzimu by se klidně vedle derby s Horkou dalo nazvat i utkání s dosavadním lídrem tabulky. Proti sobě stáli druhý Chomoutov a v té době už jasný podzimní mistr z Nemilan. Zápas tak byl velikým tahákem a zároveň šlágrem 13. kola. Nemilany dosud proplouvají soutěží bez větších potíží a jediné body zatím ztratili v prvním zápase za remízu 2:2 v Kožušanech. Ovšem minulý zápas ve Štěpánově, který mimochodem zhlédlo i několik hráčů a fanoušků z Chomoutova, nebyl jejich výkon nikterak oslňující. I přesto prokázali bojovnost a s pomocí vyloučení domácího hráče dokázali poločasový nepříznivý výsledek přetavit ve výhru 3:1. Chomoutovští byli před zápasem povzbuzeni dvěma výhrami s Červenkou a Kožušany z domácího prostředí. Od zápasu v Nové Hradečné se do základní sestavy vrátil po čtyřzápasové pauze Marťa Kubíček. Mezi tyče se musel v tomto zápase postavit Jirka Neplech, neboť ani jeden z gólmanů nebyl k dispozici. Při stálé absenci marodů byla opět nutná pomoc dorostenců.

Od prvních minut je aktivita jasně na straně domácích. Svou snahou zřejmě nechtějí dopustit stejný první poločas jako minulý týden ve Štěpánově. Již v sedmé minutě korunují svůj tlak první brankou. Hostující obrana si ve vápně špatně rozebrala hráče Nemilan při rozehrávce přímého kopu z pravé strany po faulu a ti toho dokonale využívají – 1:0. Hosté se snaží aktivitě domácích vyrovnat, ale na útočné polovině ztrácejí až příliš mnoho míčů. Těchto chyb využívá dravá mladá generace domácích v rychlé protiútoky, které dělají hostující rozhozené obraně obrovské problémy. Důkazem budiž dvě podobné akce ze sedmnácté a osmnácté minuty, kdy velice rychle pár doteky putoval míč na levou stranu hráči do běhu. V prvním případě netrefil ideálně balón a ve druhém podržel Chomoutov reflexivním zákrokem nohou Neplech. Ve 23. minutě končí první vážnější akce hostů nepřesným zakončením. O pět minut později hrozí hosté z přímého kopu. Michal Popelka nachází na šestnáctce Dana Boyka, ten hlavou prodluží Pavlíkovi, který levačkou míří vysoko nad. V 31. minutě vyráží Neplech z vypětím všech sil dobře kopnutý roh směřující přímo do brány. Ve 33. minutě opět pohledná akce domácích po levé straně zakončená střelou na zadní tyč, po které Neplech plachtil vzduchem marně, ale míč šel naštěstí těsně mimo. O pět minut později je ovšem zle. Hosté opět špatně pokryjí hráče při rohovém kopu na zadní tyči a jsou po zásluze trestáni – 2:0. Dílo zkázy je z pohledu Chomoutova hotové ve 44. minutě. Přes veškerou snahu hostů odvrátit další přímý kop, končí díky důrazu nemilanských míč opět v síti – 3:0. Poslední fouknutí do píšťalky je pro hosty vysvobozením k odchodu do šaten.

V druhé půli se domácí už nikam nehnali a spíše si hlídali získaný náskok z prvního poločasu. O to víc to měli hosté těžší, z výsledkem něco udělat. Nechtěli však složit zbraně. V 54. minutě si na rohový kop nejvýše vyskočil Dan Boyko, ale hlavou mířil bohužel nad. V 57. minutě se pěknou kličkou a předkopnutím míče do běhu, snaží založit protiútok Michal Popelka, ovšem oklamaný protihráč své zaváhání napravuje a sprintem akci hostům rychle kazí. V 69. minutě pobaví všechny kolem podél hřiště projíždějící auto, které následně zastaví a ochotný řidič podává zakopnutý míč. O dvě minuty později však hostům do smíchu není. Jirka Neplech ve snaze odkopnout rychlý míč směřující k bráně, přihrává prvnímu nejblíže stojícímu hráči domácích, pro kterého již není problém doklepnout k tyči osamocené svatyně – 4:0. Skandování domácích fans: „dejte jim bůra“ bylo málem vyslyšeno. V závěru trefují domácí levou tyč a poslední akcí zápasu stejnou tyčku pěknou střelou jen těsně míjejí. Bylo těžké držet celý zápas soupeřovo vysoké tempo. Hosté si tak vytrpěli hořkých devadesát minut, ve kterých poprvé v sezóně nedokázali vstřelit branku. Domácí zase potvrdili, že nejsou na čele tabulky náhodou a s takto poskládaným sehraným mladým dravým kádrem mají před sebou slibnou budoucnost.

Sestava Chomoutova: Neplech – Trefil, Vychodil, Eliáš, Rigo (50‘ Sedlář P.) – Pirkl, Boyko, Kubíček, Popelka – Pavlík, Pírek (70‘ Čtvrtlík)

Rozhodčí: Studený, Piták, Valouch

Report utkání zpracoval: Jakub Táborský

 

Dorosti nezvládli zápas v Želatovicích

FC ŽELATOVICE : TJ SOKOL CHOMOUTOV  3:1 (2:0)

Zápas proti Želatovicím se pro nás nevyvíjel dobře již v sobotní večer. Ze zápasu se omluvil Nastoupil (zdravotní potíže) a Pírek, který si přivodil těžký výron kotníku. Ráno v neděli před zápasem se omluvil i Švach (horečka). Takže i se zraněným Hrabálkem z minulého utkání a Římským, nám chybělo ze základní sestavy dohromady pět hráčů. Prostě na podzim máme pech na zranění v nesprávnou chvíli.

V samotném zápase jsme zaspali začátek. Již po šesti minutách jsme prohrávali o dvě branky. Dva nakopnuté míče za naši obranu  si našli toho správného hráče, který neměl moc práce se zakončením. Po inkasovaných gólech jsme převzali iniciativu. Soupeře jsme začali válcovat. Jenomže v poslední době se nám střelecky nedaří. Co je platné, že soupeře přehráváme a děláme si s ním, co chceme. Prostě nám chybí to hlavní – střelec!!! První poločas byl jasně v naší režii, ale výsledek tomu neodpovídal.

Do druhého poločasu jsme nastoupili s odhodláním se porvat o výsledek za každou cenu. Jenomže nás zase srazila chybička v obraně. Špatný odskok míče, podklouznutí stopera a bylo to rázem 3:0.  I za tohoto stavu se kluci nevzdávali, dřeli a vytvářeli si šance. Deset minut před koncem nám to tam konečně spadlo, když se trefil Martin Blaťák.  V nervózním konci, kdy soupeř provokoval a pan rozhodčí

přehlížel některé zákroky, jsme recept na další gól už nenašli.

Sestava Chomoutova: Nykl, Kučera, Dopirák, Kupka, Vokurka, Zapletal, Čtvrtlík, Valeš, Ondrejka, Vodáček, Vybíral, Blaťák, Rigo M., Beneš, Rigo L.

Rozhodčí: Štětka

Report utkání zpracoval: Marek Rigo

 

Žáci uzavřeli podzim vítězně

TJ SOKOL CHOMOUTOV : TJ SOKOL VELKÝ ÚJEZD  6:0 (2:0)

K přeloženému poslednímu zápasu podzimu do Chomoutova zavítal Velký Újezd. Původní termín utkání připadl na úterní statní svátek 28. října, ale po dohodě se soupeřem byla zvolena výhodnější následná dušičková sobota. Soupeř svými podzimními výsledky okupoval spodní patra tabulky, ovšem minulé zápasy v Kožušanech a ve Slatinicích se chomoutovští přesvědčili o tom, že tito soupeři nedávají body zadarmo. Do sestavy se vrátil Kuba Zedníček a mělo se tak stát i v případě Saši Stejskala, toho ale do zápasu nepustilo svalové zranění.

Jak moc bude náš středopolař chybět, opět odtajnili hned první minuty zápasu. Ve středu hřiště propadáváme a domácí obrana si prožije pár horkých chvilek. Až první prostřídání a rotace sestavou pomáhá domácím k lepšímu pohybu po hřišti. Soupeř se uchýlí k bránění ve čtyřech, na což domácí dlouho hledají řešení. Prvním kdo sbíječkou rozrazí hostující beton je po čtvrt hodině Vojta Blažek a střelou po zemi vyzraje na především nohama chytajícího brankáře – 1:0. O deset minut později si na skvěle kopnutý roh Šamua dobře naběhne Jirka Malíšek a hlavou zvyšuje – 2:0. Za zmínku do půle stojí ještě hodně střeleckých pokusů, které spíše pomáhají listí ze stromů, než by ohrozily hostující bránu. Hlavně akce Kuby Jahna s Jirkou Uvízlem, kteří uháněli dva na jednoho volala po gólu. Ovšem dobře načasovanou přihrávku si druhý jmenovaný špatným zpracováním nechtěně předkopne levou nohou přímo k brankáři.

Druhý poločas se hrál především na hostující bránu. Chomoutovští zlepšili pohyb, zpřesnily přihrávky a odměna na sebe nedala dlouho čekat. Po pár minutách se podruhé v zápase prosazuje Vojta Blažek a dodává svému týmu potřebný klid – 3:0. Větší využití křídelních prostor, dělalo hostům potíže hlavně v držení obranného valu, který se tak domácím více otevíral. Další branka přichází po nejistém zákroku brankáře, který vyráží střelu k nohám Křupky, pro něhož už není problém doklepnout k tyčce – 4:0. V samostatném úniku se o chvíli později zjevil Vojta Blažek a všichni se zatajeným dechem čekali, jak to tentokrát dopadne. Vzal si slova trenérů k srdci a pěkným obstřelem završuje svůj hattrick. Trefuje přesně k tyči a ne jako vždy dělovkou stojícího brankáře – 5:0. Z následných mnoha šancí se prosazují domácí až v závěru a to nebývale podruhé v zápase z rohového kopu. Pěkně točený centr Křupky umístí Adam Boyko ve skrumáži s obránci soupeře na zadní tyč – 6:0. Hosté šance měli, ovšem nedokázali s nimi naložit a proto si Martin Blažek připisuje čtvrtou vychytanou podzimní nulu.

Sestava Chomoutova: Blažek M., Uvízl, Boyko, Zedníček, Malíšek, Blažek V., Bena, Jahn, Křupka, Šamu

Rozhodčí: Kenša

Report utkání zpracoval: Jakub Táborský

 

Benjamínci na celkové prvenství nedosáhli

Sestava Chomoutova: Hampl O., Škůrek M., Dvořák T., Hejtmánek T., Búbela M., Nastoupil D., Halamka V., Rakus T., Tegel T., Ratajský D., Kaláb J.

Sokol Chomoutov - Sokol Chválkovice           2 : 3  (2:2)

Branky: Rakus 2x

Velký boj o prvenství v tabulce přinesl velmi dobrý fotbal na obou stranách. Chválkovičtí přece jen využili domácího prostředí a jak po celý podzim první utkání v turnaji je vždy o něco slabší než další zápasy v turnaji pro naše hochy. Přesto chci klukům za statečný boj poděkovat.

Sokol Chomoutov - 1.FC Olomouc               4 : 4 (3:2)

Branky: Kaláb 2x, Hejtmánek, Búbela

Opět naši hoši byli velkými gentlemany a k "dámám" z 1.FC byli až příliš tolerantní. Bohužel ani důrazná domluva či velmi časté střídání nepomohlo.

Sokol Chomoutov - Sokol Náměšť n.H.        9 : 1 (4:1)

Branky: Rakus 3x, Tegel 2x, Halamka, Búbela, Kaláb, Nastoupil

Nejlepší utkání na turnaji, jak po fotbalové stránce, tak bylo výborné i v koncovce, jak ukazuje skóre.


Střelci za podzim 2014 v turnajových utkáních:

Rakus 12, Búbela 10, Hejtmánek 9, Kaláb 7, Hampl 5, Tegel 5, Dvořák 4, Halamka 3, Mikšík 2, Ratajský 1, Nastoupil 1

Report turnaje zpracoval: Vladimír Gába

 

 

4. kolo 

1

2

3

4

skóre

B

P

1

SK Chválkovice

X

3:2

6:3

6:3

15:8

9

1

2

Sokol Chomoutov

2:3

X

9:1

4:4

15:8

4

2

3

SK Náměšť n.H.

3:6

1:9

X

0:5

4:20

0

4

4

1.FC Olomouc

3:6

4:4

5:0

X

12:10

4

3

Konečná tabulka po druhé podzimní části:

 

            1.         SK Chválkovice                    12        10        0          2          64:24              30

            2.         Sokol Chomoutov                12          9        1          2          47:19              28

            3.         SK Náměšť n.H.                   12          2        1          9          23:59                7

            4.         1.FC Olomouc                      12          1        2          9          18:56                5