Víkendové výsledky 2.-3.4. 2011

04.04.2011 20:32

 

Mladší žáci porazili v deštivém počasí Brodek u Přerova

 

FK SOKOL CHOMOUTOV : BRODEK U PŘEROVA      4:1 (1:0)

Do jarních bojů jako první vyběhli na domácí hřiště mladší žáci. Soupeřem jim pro tento zápas byli chlapci z Brodku. Vyrovnané utkání provázené zataženou oblohou s občasným deštěm dlouho nenabízelo pohlednou hru. Šancí bylo málo a střídali se na obou stranách.

Když už to vypadalo na bezbrankový stav prvního poločasu, opřel se z dálky do míče Beránek a technickou střelou překonal bezmocného gólmana hostí. Krásna trefa znamenala klid pro domácí barvy. Do poločasu se už nic vážnějšího nestalo, a tak do kabin mohli spokojeněji odcházet domácí. Do druhého poločasu nemohl pro zranění nastoupit zatím jediný střelec utkání. Hosté z Brodku cítili šanci na vyrovnání, ovšem nevyužité šance trestá domácí Vybíral trefou na 2:0. Soupeř se ani po tomto gólu nevzdává, hostující Odstrčil po chvíli střílí branku na 2:1, a vrací tak hosty do zápasu. Po několika šancích na obou stranách se prosadili opět chomoutovští, když Beneš zvyšuje už na 3:1. Hosté po tomto zásahu herně odcházejí a dovolují domácímu Rigovi upravit vítězství na konečných 4:1 . První jarní 3 body tedy zůstávají v Chomoutově.

 

 

 

Starší žáci deklasovali hráče Brodku rozdílem třídy

 

FK SOKOL CHOMOUTOV : BRODEK U PŘEROVA       5:0 (2:0)

O poznání pěknější podívanou přineslo druhé utkání v kategorii starších žáků. Domácí hráči byli v tomto zápase jasně lepší. Díky skvělému využívání křídelních prostorů zaměstnávali hostující obránce, kteří působili proti těmto náletům zcela bezbranně. Netrvalo dlouho a domácí Pírek otevírá skóre trefou na 1:0. Klid na kopačky přináší do poločasu branka domácího Švacha 2:0. Do druhé půle vlétli domácí stejně bojovně jako do té první. Šance střídá šanci a po jedné takové přišel nejkrásnější moment celého utkání. Míče se před vápnem zmocní střelec prvního gólu Pírek a z 20 metrů technickou parádou od břevna překonává vzduchem plachtícího brankáře ! 3:0 ! Bezradný soupeř si s domácími neví rady a do konce zápasu inkasují ještě dvakrát, když se podruhé prosazuje také Švach a na konečných 5:0 upravil Sázel. Předvedená hra domácích udělala radost.

 

 

Dorosti nestačili na hráče Hněvotína

 

FC HNĚVOTÍN : FK SOKOL CHOMOUTOV     2:1 (2:1)

Od prvních minut tlačili chomoutovští hráče z Hněvotína a hned ve třetí minutě se jim podařilo vstřelit první branku. Po rohovém kopu Lukáše Holubce umístil míč za záda domácího gólmana Petr Hansel. Poté chomoutovský tlak upadl a hra se odehrávala z větší části na jejich polovině. I přes pár brejků se nepodařilo vstřelit další gól a to se jim stalo osudným! Z dvaceti metrů vystřelil hráč Hněvotína a náš gólman neměl šanci míč vyrazit ani na roh. Na konci 35.minuty se opět nepodařilo chomoutovským obráncům odkopnout míč a na bránu se řítil úplně osamocen hráč Hněvotína který s přehledem skóroval. Do druhé půle vstoupili  hostující hráči opět lépe. Přehrávali soupeře a vybojovali si hodně šancí. Po jedné takové přišel krásný pas mezi obránce, kam si naběhl osamocený Hansel. Šel sám na brankáře, ale nepodařilo se mu střelu umístit. Zápas tedy skončil 2:1 i přes velkou snahu našich dorostů. Na závěr bych chtěl pouze dodat že rozhodčí pískal evidentně proti našim klukům. Většinu standardek otáčel proti nám. Nedalo se s tím nic dělat.

 

 

 

Muži Chomoutova porazili Štarnov nejtěsnějším rozdílem

 

FK SOKOL CHOMOUTOV : SOKOL ŠTARNOV     1:0 (0:0)

K prvnímu letošnímu měření sil nastoupil domácí Chomoutov proti hráčům Štarnova. Zápas, který měl výkop v 16 hodin, se odehrával pod zcela jiným klimatem než ty dopolední. Venku panovalo krásné bezvětrné  jaro ! Toto počasí s sebou přineslo i docela početnou diváckou návštěvu, což pro tento zápas s příchutí derby bylo doslova nutností. Po úvodním hvizdu pana rozhodčího Ženožičky začala obě mužstva s očekávanou opatrností. Hlavně hra domácích vzbuzovala dojem neudělat chybu. První větší šanci si však vytvořili právě chomoutovští.

Po faulu jednoho z hráčů Štarnova máme výhodu rozehry standardní situace ze vzdálenosti zhruba 30 metrů od brány. Vše vysoké se stěhuje do pokutového území hostujícího brankáře. Míč si staví Ondra Krampol a posílá čechraný balón do skrumáže těl, kde na vzdálenější tyči nachází Lubu Sedláře, který těsně míjí soupeřovu svatyni. Po tomto fotbalovějším okamžiku dostává hra trochu spád. Zrychlil se pohyb hráčů, start  na míč, přibylo rohových kopů, zkrátka bylo konečně na co koukat! V 33. minutě dostali hosté také možnost ohrozit domácí bránu přímým kopem. Poměrně slibnou šanci z pětadvaceti metrů  přichází rozehrát Vašička. Přízemní střelou obstřeluje zeď na delší tyč, kde je připravený domácí Ovísek a s přehledem vyráží na roh. Když do poločasu chybí asi pět minut, vstupují do osudu utkání pánové rozhodčí. Ve vápně je u čáry sražen jeden z našich hráčů, ovšem rozhodčí Ženožička vytahuje faul za lajnu pokutového území. K zákroku těžce přibíhá od půlící čary, kde vzhledem ke svým proporcím působil celý zápas a ani na jednu stranu hřiště se mu moc nechtělo! Jeho kolega s praporkem, který byl celému střetu blíž a viděl, nevěděl v té chvíli co má dělat, tak k nepochopení domácích fanoušků nechal vše na hlavním arbitrovi. Z přímého kopu se domácí Popelka snaží překvapit gólmana střelou na vzdálenější šibenici, ovšem míč míjí o metr jeho cíl. Do poločasu se již nic co byl stálo za zmínku nestane, a tak se do kabin odchází za nerozhodného stavu 0:0. Druhá půle začala tlakem hostujících hráčů a snahou s výsledkem něco udělat. Jejich šance však končily na pozorné obraně domácích nebo nepřesnou střelou mimo branku. Druhý poločas vůbec připomínal soutěž, které družstvo z těch mála šancí,co byli k vidění, promění méně. Tuto soutěž však odmítl hrát domácí útočník Martin Kubíček. V 83. minutě zápasu nachází gólman Ovísek dlouhým výhozem střídajícího Jirku Bubeníčka, který posílá přesnou přihrávku Kubíčkovi. Ten nic velkého nevymýšlel, obhodil si před šestnáctkou obránce a přesnou střelou pod břevno překonává hostujícího gólmana. 1:0!

Branka přináší radost jak mezi domácí hráče tak do hlediště, kde většina fanoušků slaví. Štarnovští jsou zaskočeni a místo konečného tlaku se mezi sebou hádají. S koncem zápasů přibývá ostřejších střetů a proto také rozhodčí s posledním hvizdem neotálí! Je dobojováno! Chomoutov vítězí a připisuje si důležité 3 body! Po nezbytné sprše už přichází jen společná oslava hráčů s fanoušky. K zápasu je potřeba ještě připomenout, že skvělá návštěva, která se ten den na utkání přišla podívat, vytvořila fronty jak u okénka výčepu tak u roštu s makrelami. Přes veškerou snahu naší obsluhy tyto fronty minimalizovat se občas z davu našel někdo, kdo s touto snahou neměl trpělivost. Budeme se snažit při následujících zápasech těmto frontám předcházet. Zkrátka podobně, jak apeluje Česká reprezentace na své fanoušky : ,, MĚJTE S NÁMI TRPĚLIVOST ´´    

 

 

Branky: 83´ M. Kubíček

Sestava Chomoutova: Ovísek – Sedlář P., Vychodil, Eliáš, Trefil – Pavlík, Krampol, Pirkl F., Popelka( 75´ Bubeníček) – Sedlář L., Kubíček( 88´ Tepera)

Rozhodčí: Ženožička, Kašpárek, Navrátil

Diváci: 200

Fotky z utkání

Komentáře:

Poděkování

Admin | 05.04.2011

Musím tady poděkovat Tomáši Ptačníkovi za článek z utkání dorostů v Hněvotíně...

Přidat nový příspěvek