Víkendové výsledky 16.-17.4.2011

19.04.2011 22:06

 

Benjamínkům chyběl gól k 1. místu ve Štěpánově

 

Druhý díl seriálu 7+1 jsme na hřišti ve Štěpánově začali zaslouženým vítězstvím proti domácímu celku v poměru 2:0. Oba góly obstaral na jaře konečně probuzený střelec Adrian Revenko. Do druhého zápasu nás los posílá bojovat o body proti outsiderovi skupiny Sigmě Lutín, která ve svém prvním utkání tohoto turnaje vydřela bod s favoritem skupiny Litovlí. Od začátku zápasu Lutín drží obrané linie a často kouskuje hru, což nám způsobuje značné potíže v rozehrávce a s kombinací. Po poločase však Revenko otevírá skóre a soupeře ještě více špendlíme k jeho brance. Přes mraky šancí, ze kterých proměníme jen jednu, končí duel rozdílem 2:0. Do rozhodujícího střetu s Litovlí nastupujeme s vědomím, že nám k prvnímu fleku stačí utkání neprohrát. V tomto zápase nám ale nervozita svazuje nohy a hra se nám nedaří. Po poločase se Litovel ujímá vedení, což nás ještě více sráží do beznaděje, ze které se  probereme asi pět minut před koncem a zahrozíme pár slušnými šancemi. Žádná se však neujímá a tak prohráváme 1:0. Pořadí je tedy následující: 1. Litovel 7b., 2. Chomoutov 6b., Štěpánov 3b., Lutín 1b. Příští turnaj se koná doma v Chomoutově a všichni pevně věříme, že už se to konečně podaří a ohrozíme první příčku v celkové tabulce. Tabulky a výsledky všech skupin na:

www.ofso.cz

 

 

 

Mladší žáci přejeli Opatovice

 

FK SOKOL CHOMOUTOV : FKM OPATOVICE-VŠECHOVICE   3:0 (2:0)

 

Do tohoto utkání jsme nastupovali s mírnými obavami, že chlapci zopakují výkony z minulých zápasů. Ale naštěstí opak byl pravdou. Kluci okamžitě získali územní převahu, i když bez gólového efektu. Soupeř nás sice trochu zlobil rychlými útoky, ale s těmi si poradila pozorná obrana, nebo Jakub Čtvrtník v brance. Naši převahu gólově zúročil až Petr Vodáček. Samostatným průnikem a krásnou střelou pod víko nás poslal do vedení. Po pár minutách to bylo 2:0, a to když se do míče opřel Lukáš Rigo, který posílal načechraný centr před bránu a zadáci soupeře si ho pod tlakem sami dopraví do sítě. Po přestávce se obraz hry nezměnil. Kluci se snažili zvýšit náskok, ale bohužel je poznat, že nám chybí náš lídr Martin Beránek. Branku jsme vstřelili až v polovině druhé půle a postaral se o ni Svaťa Beneš. Zlepšená hra  nám přinesla vítězství 3:0.

 

 

 

Starší žáci doma zaváhali

 

FK SOKOL CHOMOUTOV : FKM OPATOVICE-VŠECHOVICE   1:1 (0:1)

 

Toto utkání bylo bojem sousedů v tabulce. I v tomto zápase byli naši mladíci fotbalovější. Bylo však znát, že nám chybí dost kluků v sestavě ( Nykl-brankář, Blaťák-stoper, Výmola, Beránek ). V brance tentokrát nastoupil Marek Rigo, který hned na začátku kvalitním zákrokem zachránil tým před pohromou. Územní převahu jsme sice získali, ale přes skvěle bránícího soupeře jsme se těžko prosazovali. Naopak soupeř po rychlém kontru v 26. minutě udeřil a dostal se do vedení. Naši chlapci se přizpůsobili hře soupeře. Upustili jsme od kombinační křídelní hry, která nás v posledních kolech zdobila. Šancí jsme měli pramálo. Za zmínku stojí povedený roh, zakončený neméně kvalitní hlavičkou Toma Vybírala. V druhém poločase jsme začali hrát odvážněji. Říká se odvážnému štěstí přeje a nám v 43. minutě přálo. Vraťa Švach pečetil svůj dobrý výkon a srovnal na 1:1. Touha vyhrát a přiblížit se třetímu místu byla u kluků velká. Vypracovali si na to dostatek šancí. Soupeře jsme dostávali pod tlak, ale kýženého výsledku jsme se nedočkali. A když v posledních minutách pálí stoprocentní šanci Tom Vybíral, končí duel plichtou 1:1. 

 

 

 

Dorosti na jaře stále bez bodu !

 

FK SOKOL CHOMOUTOV : FK AD HORKA NAD MORAVOU   0:1 (0:1)

 

První derby tohoto odpoledne vyběhli vyřešit dorosti Chomoutova a hostující Horky. V tomto případě na rozdíl od zápasů mužů, nemělo střetnutí papírového favorita. Oba celky se před tímto zápasem nacházeli ve spodních patrech tabulky. Utkání moc fotbalové krásy od úvodního hvizdu nenabízelo. Šancí bylo na obou stranách pramálo, a když se naskytla ze strany domácích možnost ohrozit branku soupeře z přímého kopu, končili pokusy vysoko nad, v ochranné síti za brankou. Pro tyto situace domácím chyběl zraněný Tomáš Ptačník. Po třiceti minutách  tak nečekaně udeřilo na druhé straně. Po rohovém kopu se ve skrumáži u vzdálenější tyče míč odráží od nohou dezorientovaných obránců a končí v síti. Po změně stran je od domácích očekáván tlak a snaha s výsledkem něco udělat. Až na pár planých pokusů a zahozených šancí se diváci ničeho většího nedočkají. Horka si tak připisuje 3 body a přibližuje se Chomoutovu v tabulce. Je potřeba říci, že zápas vůbec nepřipomínal střet dvou rivalů. Slovo derby v tomto případě nenaplnilo naše očekávání a zápas postrádal potřebný náboj.

 

 

 

V derby Chomoutova s Horkou byli šťastnější hosté

 

FK SOKOL CHOMOUTOV : FK AD HORKA NAD MORAVOU   0:1 (0:0)

 

V sobotu 16.4. se měl konat na chomoutovském hřišti fotbalový svátek. Přijela k nám totiž sousední Horka a zápas tak sliboval napínavou podívanou. Utkání bylo dopředu, jak už tak bývá při souboji těchto soupeřů, označováno jako DERBY. Před tímto duelem bylo hlediště okolo hřiště nevídaně zaplněno a stále přicházeli další návštěvníci. Velké překvapení přišlo hned na začátku zápasu, když v základní sestavě hostů nastoupil, zřejmě nestárnoucí veterán a předseda klubu, Vlasťa Sedláček. Horka nastoupila ve svých tmavomodrých barvách a domácí borci předvedli nové červené dresy. V prvních minutách se hráči navzájem oťukávali a hrálo se vyrovnané utkání. V podstatě toho první půle moc fotbalového nenabídla. Za zmínku stojí kotel, nebo spíše kotýlek hostujících fanoušků, kteří přijeli podpořit své svěřence s prostěradlem, které neslo nápis JEDEME HORKA, JEDEME. Ale na druhou stranu, dokonale zaskočili domácí fans, kteří si k tomuto zápasu dopředu nic nepřipravili. Vraťme se však k zápasu a to rovnou do druhé půle, která již byla o poznání fotbalovější. Hostující hráči si hned od poločasu začínají vytvářet mírnou převahu, kterou korunují po deseti minutách gólem. Na vzdálenější tyči se osamocený Fiala prosazuje po pasu od jednoho ze svých spoluhráčů. Pozápasové debaty k tomuto momentu dokonce přinášejí zvěsti, že před vstřelením gólu byl pomezním signalizován ofsajd, na což hlavní arbitr nereagoval. Zřejmě jinému hráči, který v něm opravdu byl. Po gólu hostující fanoušci odpalují modrou dýmovničku a přichází střídání kapitána Sedláčka, který si odchod ze hřiště užívá plnými doušky. Nutno podotknout že odkopal celou hodinu a o polovinu tak natáhnul svůj běžný standart. Obdivuhodné! Domácí ofenziva mu asi málo zatápěla, jak tomu bývalo zvykem při minulých střetech! Chomutovští od tohoto momentu vyrovnali hru a snaží se postupnými útoky docílit gólu na druhé straně hřiště. Nejblíže mu byli asi sedm minut před koncem, kdy po rohovém kopu přichází hlavička domácích, která otřásá spojnicí brankové konstrukce. Brankář Smička ji očima tlačil mimo síť. Do konce zápasu však domácím borcům není přáno a horecký kotel slaví 3 body červenou dýmovnicí, která má tentokrát více síly oproti té první modré. Derby tak končí výhrou favorita, který byl po celý zápas o chloupek lepším mužstvem.

 

 

Branky: pouze hosté: 55´ Fiala

 

Sestava Chomoutova: Ovísek – Sedlář P., Vychodil, Eliáš, Trefil – Pavlík(65´ Masař), Pirkl F., Krampol, Popelka(70´ Bubeníček) – Sedlář L., Kubíček

 Žluté karty: pouze hosté: Sedláček

Rozhodčí: Balún, Strubl, Doubrava

 

Diváků: 300

Fotky z derby

Komentáře:

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek