Víkendové výsledky 11.-12.6. 2011

15.06.2011 21:40

 

Benjamínci zakončili turnajový kolotoč ve Šternberku

 

Turnaj pořádaný Lužicemi jsme přijeli odehrát na umělou trávu do Šternberka. Chyběl celek Litovle, který měl již všechny turnaje odehrány a měl pro dnešek volno. První zápas nás losem svádí do boje se Sigmou. Úvodní nervozitu ze sebe první setřepává soupeř a ujímá se vedení 1:0. Po pár zahozených šancích přichází naše chvíle a my otáčíme zápas na 2:1. Když si po našem rohu brankář Sigmy sráží míč do sítě, zdá se být hotovo. Ovšem to by nebyla Sigma aby se nepokusila utkání otočit a začíná hrát svoji hru. Naši kluci nápor nevydrží a pod tlakem dovolí soupeři zápas otočit na 4:3. Nikdo nechápe co se stalo! Fotbal nemá logiku a v tom je krásný! Druhý souboj se chystáme na Tršice a nabádáme kluky, ať zapomenou na první smolný zápas a pokusí se vyhrát. To se daří a po naší kombinační hře, kterou jsme začali pilovat na trénincích, vítězíme 6:0! V zápase však zaujal výkon našeho nejmladšího hráče Honzy Kalába, kterému ke skórování ve dvou šancích scházely milimetry. Poslední zápas nedokážeme navázat na parádu z předešlého utkání a podléháme Lužicím 5:2. Nedařila se kombinace, chyběla přesná nahrávka, špatná zpracování, balón nám překážel. V tabulce obsazujeme třetí místo a na stejném místě končíme i v celkové tabulce. Více na:  

 

www.ofso.cz

 

 

Mladší žáci si poslední zápas nadmíru užili

 

FK SOKOL CHOMOUTOV : TJ SOKOL VELKÝ TÝNEC   11:1

V posledním utkání sezóny jsme se střetli s Velkým Týncem. Chlapci nastoupili k utkání s chutí. Soupeře jasně přehrávali. Hosté sice šli do vedení, ale ani to naše borce neodradilo a s chutí si se soupeřem pohráli. Jedenáct branek v soupeřově bráně je výstižných pro tento zápas. Děkuji klukům za odehranou sezónu, i když konečné šesté místo je pro nás mírným zklamáním.

Bohužel jsem si nepoznačil střelce branek.

 

Starším žákům se splnili cíle a skončili třetí

 

FK SOKOL CHOMOUTOV : TJ SOKOL VELKÝ TÝNEC   3:0

Do zápasu jsme vstupovali odhodlaně splnit si svoje cíle. Zápas byl ze začátku vyrovnaný. Soupeř byl kvalitní, i když jeho postavení v tabulce tomu neodpovídalo. Hosté nám zatápěli po jejich pravé straně. Jejich centry do vápna byli nebezpečné. Naši kluci se tlačili do koncovky, ale zatím tomu scházela přesnost v zakončení. Tu protrhl Vraťa Švach, který nám dopřál radost z vedoucího gólu. O pár minut jsme byli ke svému cíli opět blíže. Vraťa potvrdil svou kvalitu a vsítil druhou branku. V druhém poločase jsme kontrolovali hru a když Vraťa dokonal svůj hattrick mohla vypuknout radost z třetího místa v tabulce. Je škoda, že sezóna začíná  už v průběhu prázdnin, když jsou někteří ještě s rodiči na dovolené. I tak musím poděkovat klukům za skvělý přístup po celou sezónu, hlavně za jarní část, včetně dvou předehrávaných zápasů na podzim, ve kterých nás nikdo ze soupeřů nedokázal porazit.

 

Dorost se rozloučil remízou

 

FK SOKOL CHOMOUTOV : SK SLATINICE  2:2(0:0)

 

Připravujeme…

 

 

Muži Chomoutova získali potřebný bod k záchraně

 

FK SOKOL CHOMOUTOV : TJ SOKOL ÚJEZD U UNIČOVA   1:1(1:1)

 

 

            Nejzajímavější utkání 26.kola ve II. Třídě mužů okresního přeboru v Olomouci bylo na programu v Chomoutově, jelikož domácí zde hostili celek Újezdu u Uničova, se kterým měli přímý boj o záchranu v této soutěži. Nervozita se dala čekat na obou stranách, což se potvrdilo již před zápasem v rozhovoru s některými domácími hráči. Měli však tu výhodu, že jim stačil pouze bodík k záchraně. Ale teď už k samotnému utkání. Ikdyž se hrálo ve 27 stupňovém vedru, zápas začal ve vysokém tempu. Navrch měli domácí a po rychlé kličce tvrdou a přesnou ránou pomocí nepatrné teče se hned v minutě čtvrté prosazuje domácí Martin Kubíček. 1:0. Domácí ucítili velkou šanci a stále se hnali dopředu, jejich akcím však scházela přesnost. V minutě 28. se odehrál v šestnáctce hostů souboj, při kterém se domácí Luba Sedlář dostal za hostující obranu a té již nezbývalo nic jiného, než použít záchrannou brzdu v podobě stažení Sedláře na zem. Žlutá karta a pokutový kop. Staví se k němu Martin Kubíček, ale ke vší smůle trefuje pouze břevno a míč se odráží gólmanovi přímo do náruče. Domácí to trošku rozhodilo a začali být nervózní. Minutu před koncem poločasu obdrželi branku po dorážce Axmana. Do šaten se tedy šlo za stavu 1:1.

            Do druhého poločasu vstoupili lépe opět domácí a na hostující branku se valil jeden útok za druhým. Dvě šance měl Luba Sedlář, ale v dnešním klání mu chybělo trošku fotbalového štěstíčka. Když už se dostal přes obranu hostí až ke gólmanovi, ten zázračně chytil. Druhou šanci naslepo z otočky z hranice šestnáctky jen těsně minul. Zanedlouho perfektní rána Roberta Stejskala, ale byl z toho pouze rohový kop. K míči se pak na chvíli dostali hosté, kdy měli dvě slibné šance, ale vynikající Ovísek byl proti. V minutě 80. se k sólu rozhodl domácí Peťa Sedlář-zvaný Janotka, který si z obrany hostů udělal slalom mezi kužely a jen těsně minul hostující branku. Těsně před koncem měl ještě šanci střídající Tepera v domácím dresu,ale svůj nájezd také neproměnil. Utkání tak skončilo nerozhodně 1:1, což pro domácí celek znamenalo vytouženou záchranu a pro hosty sestup do III.Třídy. Domácí si v dnešním utkání vypracovali mnoho šancí a tímto přímočarým fotbalem chtějí rozjet příští sezónu, tak jim držme palce, ať v příštím roce se jejich postavení a souboje odehrávají na opačné straně tabulky.

 

Rozhodčí: Sedláček, Navrátil, Balún

 

Branky: 4´ Kubíček – 44´ Axmann

Sestava Chomoutova: Ovísek – Masař, Vychodil, Trefil, Stejskal - Krampol (68´ Pirkl), Petr Sedlář, Pavlík, Popelka - Kubíček, Lubomír Sedlář (78´ Tempera)                                  

Trenér: Petr Pavlas

Vedoucí mužstva: Jaroslav Kubíček

 

Sestava Újezda: Bubeník – Obšil, Mišák, Meduna, Martinů - Kelnar, Spěvák, Ptáček (86´ Valenta), Kristen - Axmann, Spurný.

Diváků: 150

 

Článek v Regionsportu + fotky ze zápasu: regionsport.cz/?p=12970