Pohled pořadatelů Sokol Slavonín + Odkaz Olomoucký deník

20.02.2011 19:41

Zdravím všechny,posílám komentář k turnaji ze dne 19.2.v Kožušanech,který by měl vyjít v olomouckém deníku pravděpodobně v době od úterý 22. do čtvrtka 24.února.

Slavonínští benjamínci vyhráli i další halový turnaj.
Poslední ze série halových turnajů pořádajících fotbalovým oddílem ze Slavonína se odehrál v kožušanské hale v sobotu 19.února 2011 s názvem "Pohár Aleše Opletala".Tentokrát se zde utkali starší benjamínci,hráči narození v roce 2000 a mladší.
Účastníky turnaje tvořila mužstva hrající jak krajské přebory,tak i okresní soutěže.Vedle domácího Sokolu Slavonín se zde představili-TJ Haná Prostějov,Jiskra Rýmařov,Spartak Hulín,Sokol Olšany,FK Chropyně,Sokol Chomoutov a ČSK Uherský Brod.Týmy byly rozděleny do dvou skupin po čtyřech,kde se utkaly systémem každý s každým 1/15.minut,poté se pokračovalo dalšími zápasy o celkové umístění.
V semifinálových bojích o medailové pozice došlo hned na úvod k překvapení na úkor největšího favorita z Uherského Brodu,hráči z Rýmařova pár vteřin před koncem vstřelili vítězný gól na 2-1,který je posunul do finále.Druhý zápas mezi domácím Slavonínem a Chomoutovem byl jednoznačnou záležitostí slavonínských,kteří zvítězili 7-0.
V boji o konečné 7-8.místo mezi Hulínem a Prostějovem došlo po remíze 3-3 na penaltový rozstřel a z něj vyšli vítězně v poměru 2-0 prostějovští.
Větší drama se konalo o 5-6.místo kde se střetly Olšany a Chropyně.Nakonec po výhře 1-0 si olšanští zajistili celkové 5.místo.
Zápas o 3-4.místo mezi překvapením celé akce,hráči Sokola Chomoutov a borci z Uherského Brodu přinesl bojovný fotbal,který nakonec skončil pro chomoutovské nadmíru spokojeně,neboť výsledek 1-0 v jejich prospěch znamenal historický úspěch benjamínků v podobě bronzových medailí.
Finále v podání Slavonína a Rýmařova vypadlo jako hra kočky s myší,slavonínští bez vážnějších problémů zvítězili 4-1,celý turnaj s přehledem vyhráli a zakončili tak veleúspěšnou halovou část zimní přípravy.
Další atraktivní souboj se konal mezi dosavadním lídrem střelecké listiny Adrianem Revenkem z Chomoutova a slavonínským Jakubem Majzlíkem.Do posledního zápasu patřila cena borci z Chomoutova,ale slavonínský útočník dvěmi přesnými zásahy ve finále nakonec rozhodl o svém vítězství.
Došlo i na vyhlášení a ocenění individuálních cen,brankařem byl zvolen Libor Polišenský z Chropyně,hráčem pak Lukáš Nezval ze Slavonína a střelcem již zmiňovaný Jakub Majzlík ze Slavonína.
Konečné pořadí turnaje "Pohár Aleše Opletala"
1.Sokol Slavonín
2.TJ Jiskra Rýmařov
3.Sokol Chomoutov
4.ČSK Uherský Brod
5.Sokol Olšany
6.FK Chropyně
7.TJ Haná Prostějov
8.Spartak Hulín

Zápasy ve skupinách:
Skupina A
Slavonín-Rýmařov 1-1,Olšany-4-1,Chropyně 4-0
Rýmařov-Olšany 2-2,Chropyně 1-0
Olšany-Chropyně 1-0

Skupina B
Uh.Brod-Chomoutov 1-0,Prostějov 1-1,Hulín 4-0
Chomoutov-Prostějov 3-2,Hulín 2-1
Prostějov-Hulín 2-0

Pokračování turnaje:
Chropyně-Prostějov 3-0
Olšany-Hulín 4-2
Rýmařov-Uh.Brod 2-1
Slavonín-Chomoutov 7-0

O 7-8.místo Prostějov-Hulín 3-3 ( 2-0 pk)
O 5-6.místo Olšany-Chropyně 1-0
O 3-4.místo Chomoutov-Uh.Brod 1-0
Finále Slavonín-Rýmařov 4-1

 

 

https://olomoucky.denik.cz/fotbal_region/starsi-benjaminci-slavonina-vyhrali-turnaj-v-kozus.html