Muži začali přípravné zápasy na jarní sezónu vítězně

07.03.2011 20:24

 

FK Sokol Chomoutov : Sokol Příkazy   5:1 ( 0:0 )

 

 V neděli 6. března je na nové umělé trávě ve Šternberku čekal účastník krajské soutěže I.B třídy Příkazy.

První poločas probíhal za mírné převahy našeho mužstva, kromě posledních deseti minut. Šancí na vstřelení gólu bylo pramálo. Za zmíněnou snad stojí jen těsně před koncem poločasu hlavička Jirky Bubeníčka, která po rohovém kopu těsně minula břevno soupeřovy brány.

 Do druhého poločasu trenér Pavlas nasadil dva rychlonohé hráče s čímž měla soupeřova obrana velké problémy.

Běžela šedesátá minuta, když Eliáš nakopl míč přes půlku hřiště, našel z pravé strany nabíhajícího Trefila, ten hlavou přehodil krajního obránce do šestnáctky kam naběhl F. Pirkl z bezprostřední blízkosti překonává brankáře a posílá naše mužstvo do vedení.

Druhý úder přišel taktéž po rychlém založení útočné akce. Brankář Ovísek vyhodil míč téměř k půlící čáře na číhajícího Michala Popelku, který přehodil krajního obránce a upaloval osamocen na soupeřovu branku.

Úspěšně zakončil a vedení navýšil na 2:0. Po tomto úderu se dezorientovaný brankář Příkaz opět nevyznamenal! Při rozehrání akce se dopustil fatální chyby a přihrává na kopačku osamoceného L. Sedláře, který okamžitě střílí a odražený míč od brankáře se dostává k Popelkovi.Ten sklepává míč do soupeřovy svatyně.

I třetí gól po sobě jdoucí vstřelil Michal Popelka. (Čistý hattrick).

Za stavu 4:0 po nedorozumění naši obrany z místa pokutového kopu snížil soupeř na 4:1.

Na to odpověděl L. Sedlář, když se dostal na půlící čáře k míči prošel kolem dvou soupeřových obránců, kteří ho už jen marně stíhají( nepomohlo by jim ani motokolo ) a pozorují, jak se proměňují situace „jeden na jednoho''. L. Sedlář  završil na konečných 5:1, napsal poslední tečku nedělního chladného večera a přibalil tak soupeři „bůra'' na cestu domů.

 

         

            Branky: 60‘ F. Pirkl, 68‘, 73‘, 78‘ M. Popelka, 87‘ L. Sedlář – 83‘ …………

           

Sestava Chomoutova: Ovísek-P. Sedlář, Vychodil, Eliáš, Masař-Trefil, F. Pirkl, Krampol, Popelka-Bubeníček (45. min. Tepera), Kubíček (45. min. L. Sedlář).

Rozhodčí: Rybnikář

Trenéři: P. Pavlas, J. Kubíček

Vedoucí Mužstva: J. Slavíček