výsledky 9.-10.8.2014 (muži, dorost)

13.08.2014 10:16

 

Mužům se start do nové sezóny nepovedl

SOKOL CHOMOUTOV : SOKOL DLOUHÁ LOUČKA   2:4 (0:1)

S velkým očekáváním vstupovali Chomoutovští fotbalisté do nové sezóny, kdy na jejich hřiště zavítal soupeř z Dlouhé Loučky. V dresu domácích se poprvé představila nová posila z Holice Lukáš Fukan, který operoval na levé straně zálohy. V prvním utkání chyběli v domácím mužstvu Popelka, Pirkl a Eliáš.

Do samotného utkání vstoupili lépe domácí, kteří první čtvrthodinku drželi míč na svých kopačkách, avšak k vyloženým šancím, až na výjimku skluzujícího Lubu Sedláře, který jen tak tak na míč nedosáhl, se domácí nedostali. Ve 20. minutě po chybě domácí obrany zahrávali hosté rohový kop, který byl po závaru v šestnáctce domácích potrestán. Po inkasovaném gólu domácí znervóznili a na jejich kopačkách přibývala nepřesnost přihrávek. Před poločasovým hvizdem ještě jednou hosté zahrozili, ale útočník zařízení netrefil.

Po výměně stran se nad chomoutovským pažitem začernalo a po chvíli začalo velmi hustě pršet.  S deštěm opět přibylo nepřesností na obou stranách a někteří hráči si museli připadat jako na ledě. V 65. minutě se při pravé straně středu pole skvěle uvolnil domácí Luba Sedlář a prudkým centrem našel Tomáše Pavlíka, který se nemýlil a srovnal na 1:1. Po tomto vstřeleném gólu se čekal tlak domácích, avšak vzápětí přišla krutá rána v podobě druhého gólu v síti domácích po dorážce do prázdné branky. Tento inkasovaný gól přinesl na kopačky domácích ještě větší zmar a nepřesnosti. V 85. minutě utekl po levé straně útočník hostů až do domácí šestnáctky, kde ho fauloval Kuba Masař a hostující hráč se z jedenáctky nemýlil. Domácí trenér zareagoval střídáním Jirky Bubeníčka, který se mu odvděčil v 88. minutě po dlouhém autu Martina Kubíčka snížením stavu na 2:3 z pohledu domácích. Ke konci utkání se stejnému hráči hostů opět povedlo utéct po levé straně a v bezprostřední blízkosti zakončil na levou stranu brankáře domácích a upravil skóre na konečných 2:4 pro hosty. Domácím se toto utkání nevydařilo podle jejich představ, avšak věříme, že další kola již ukáží fotbalisté svoji sílu a tabulkou budou stoupat výš a výš.

Sestava domácích: Ovísek – Sedlář P. (85´ Bubeníček), Vychodil, Boyko, Trefil – Sedlář L., Krampol (46´ Masař) , Neplech, Fukan – Pavlík, Kubíček

 

Report utkání zpracova:  Květoslav Eliáš

 

Dorost na začátek souteže rozstřílel Protivanov

SOKOL CHOMOUTOV : PROTIVANOV  8:1 (5:0)

K prvnímu mistrovskému utkání k nám zavítal čtvrtý tým minulé sezóny Protivanov. Soupeř v nás budil respekt, protože na jaře jsme s ním odehráli velice vyrovnané utkání. Jenomže soutěž začíná velice brzy a většina mužstev nemá všechny kluky pohromadě (prázdniny) a tím soutěž dostává pro některé celky velkou trhlinu. Tím pádem k nám přijel soupeř pouze s jedenácti kluky, takže jeho síla se ukáže až v dalších zápasech.

My jsme se sešli v kvalitním složení čtrnácti borců. Samozřejmě nám také chyběli hráči: Římský-nemoc, Valeš-dovolená, Kupka-dovolená, Ondrejka, Blaťák – to jsou všichni, kteří by měli hrát důležitou roli v týmu. Pak ještě mladí borci Vodáček a Beneš oba dovolená.

Utkání jsme začali velice aktivně. Soupeři jsme nedávali moc prostoru k odpočinku a náš tlak sílil. Otevřeli jsme si v první půli střelnici a získali vedení po poločase 5:0.

Do druhé půle jsme změnili rozestavění, které nám spíš uškodilo, než vynutilo ještě větší tlak. Soupeři jsme nabízeli brejky jak na běžícím páse. Z jednoho brejku dokázal Protivanov skórovat a o chvíli později dokonce kopali penaltu, kterou Tonda Nykl zneškodnil. Po té jsme se vrátili k původní sestavě a hra dostala zase ten správný obrázek. Sice jsme už plno šancí nedali, ale po celý zápas jsme předváděli docela pohledný fotbálek.

Sestava domácích: Nykl, Kučera, Nastoupil, Sázel, Hrabálek, Rigo L., Beránek, Pírek, Vokurka, Švach, Vybíral, Čtvrtlík, Rigo M., Dopirák

 

Report utkání zpracoval:  Marek Rigo