výsledky 8.-9.11.2014 (muži, dorost)

10.11.2014 16:43

Muži napravili zaváhání z prvního kola

TJ SOKOL DLOUHÁ LOUČKA : TJ SOKOL CHOMOUTOV  1:3 (0:3)

Předehrávaným prvním jarním kolem přijeli chomoutovští ukončit podzimní část sezony do Dlouhé Loučky. Hosté měli domácím co oplácet. Ze strany chomoutovského celku došlo totiž hned v prvním kole na domácí půdě k podcenění soupeřových kvalit, který toho dokázal využít a překvapivě zvítězil 4:2. Na dobrý vstup do sezony ovšem nedokázali navázat a špatnými výsledky se ocitli v sestupových vodách. Pro Dlouhou Loučku tak zápasem podzimu byla bezesporu domácí bitva 11. kola s poslední Novou Hradečnou, kdy sousedy v tabulce od sebe dělil pouhý bod. I bez vyloučeného jediného střelce zápasu Kuchty, dokázali udržet těsné vítězství 1:0. V dalším záchranářském duelu si doma poradili minulé kolo se Štěpánovem 3:0. Chomoutov jel do D. Loučky z jasným cílem. Napravit dojem z posledního zápasu v Nemilanech, ale hlavně oplatit domácí prohru z prvního kola. Cíl se zdál být jasný, ovšem nemůžete stavět dům, když nemáte cihly! Před tímto utkáním totiž dosáhla marodka týmu kritické hranice. K zotavující se čtveřici Fukan, Bubeníček, Sedlář P., Sedlář L., přibyl Dan Boyko kterého trápila záda. Pracovní povinností opět neumožnili nastoupit Ovískovi s Krampolem. Naštěstí bylo možné opět využít služeb našich dorostenců, kteří hráli svůj zápas až v neděli. Již tradiční trojici Nykl, Rigo, Čtvrtlík doplnil tentokrát Kuba Hrabálek.  

Hned v úvodu udělal radost hostujícím fanouškům, kteří za deštivého počasí přijeli podpořit své hráče, pohled na základní sestavu. V té se nakonec objevil i Luba Sedlář. Na velmi měkkém a těžkém terénu se od prvních minut hrál rychlý fotbal a v mnoha momentech zápas připomínal spíše soutěž, kdo předvede lepšího vozemboucha. Práce s míčem se však lépe dařila hostům. Hned ve 4. minutě střílí Filip Pirkl první branku, která však neplatí pro zvednutý praporek asistenta rozhodčího na pomezí z řad domácích funkcionářů. Této funkce se z hostující výpravy na druhé straně hřiště ujal trenér Pěrůžek. V desáté minutě je však vše v pořádku. Míč putoval od půlící čáry křížem z pravé strany na levou až k Rigovi, který přesnou přihrávkou do rozhozené obrany nachází před vápnem nabíhajícího Lubu Sedláře, jehož následná střela míří po obejití zmateného obránce přesně pod břevno – 0:1. Pohledná akce zajistila hostům rychlé vedení. Hosté se i nadále dravě ženou za svým cílem. V 19. minutě zkouší z dálky štěstí Mara Rigo, avšak jeho střela nemá potřebné parametry. O minutu později schytává při střele ve vápně ukázkový šlapák Tomáš Pavlík, ovšem příval vzduchu do píšťalky v ústech sudího Sokola nepřichází. Pár chvil na to je však na vše zapomenuto. Luba Sedlář přesně načasoval přihrávku na Tomáše Pavlíka, který si naběhl za vysunuté obránce a po kličce vybíhajícímu brankáři už pouze doprovodil míč do prázdné branky – 0:2. Ve 28. minutě přihlíží rozhození domácí samostatnému průniku Michala Popelky z půlky hřiště, kterému však nezbyly síly zakončit přesněji. Domácí se k vážnějšímu ohrožení chomoutovské branky dostávají až po půl hodině hry. Po pár přesných přihrávkách zamíří domácí útočník po zemi k tyči, ale Tonda Nykl je na místě včas. Chvíli na to hrozí přímým kopem z osmnácti metrů, který jim daruje sudí Sokol za řečnění Martina Kubíčka po faulu na spoluhráče, za což byl ještě odměněn žlutou kartou. Domácí však z darovanou standartkou naložili mizerně a trefují pouze ochranou síť nad brankou. Jak se proměňují šance, předvedou v 33. minutě chomoutovští. Podobně jako u akce první branky nachází Neplech v půlkruhu velkého vápna stojícího Lubu Sedláře, který se opět skvěle uvolňuje a míří přesně k tyči – 0:3. Na třetí branku reagují domácí střídáním v obraných řadách. V další šanci po pěkném centru Riga, trefuje Pavlík z voleje pouze obránce, který tečuje dobře mířený pokus nad branku. Ve 40. minutě nebezpečně hlavičkuje Sedlář po centru Masaře. Poslední šance první půle patří domácím, ale předkopnutý míč včas zalehává vybíhající Nykl.

Do druhé půle nastupuje Mira Trefil místo Maru Riga. Vzhledem k nepříznivému vývoji první půle střídají i domácí, kteří dobře vstupují do závěrečné pětačtyřicetiminutovky a jsou za svou snahu odměněni. Nykl si opět vybíhá pro míč, ovšem při snaze zalehnout jej trefuje i nohy protihráče a je nařízena penalta. I přes dobře zvolenou stranu je na střelu krátký – 1:3. Vstřelená branka domácí dokonale nakopne a působí daleko lepším dojmem, než v prvním poločase. V 50. minutě se mezi obránci domácích prokličkuje Pirkl, ale míří nepřesně. Dvě minuty na to skvěle rozehrává po zemi rohový kop na nabíhajícího Martina Kubíčka, který však míří nad. Domácí se nadále tlačí dopředu a hosté se snaží hrát spíše poctivě v zadních řadách a na brejky. Přihrávky však nejsou již tak přesné a těžko se chomoutovským přechází do protiútoků. Po hodině hry odstupuje ze hry Luba Sedlář, kterého nahrazuje Kuba Čtvrtlík. V 64. minutě se k odraženému míči dostane Jirka Neplech a jeho střelu z problémy vyráží domácí brankář. Domácí zahrozí o čtyři minuty později, ale jejich pokusu zase chybí přesnost. V 70. minutě dochází k poslední změně v dresu hostů, když Michala Popelku střídá Kuba Hrabálek. Větší snaha je stále na straně domácích, ale hostující obrana odolává. Hostům se protiútoky také nedaří. V 76. minutě dostane Pavlík přihrávku mezi dva hráče, ale v poslední chvíli hasí nebezpečí jeden z obránců skluzem na rohový kop. V 80. minutě vyráží Nykl nad branku oblouček padající do brány po závaru ve vápně. Nervozita se vkrádá mezi hostující fanoušky. Na druhé straně dvakrát zahrozí Marťa Kubíček. V první šanci dostane míč proti noze, ale dělovkou trefuje stojícího obránce a po chvíli míří z přímého kopu pouze do náruče brankáře. V další šanci se zjeví domácí, ale jejich koncovka je dnes žalostná. V 87. minutě se po pravé straně prodere Tomáš Pavlík a následnou tvrdou střelou orazítkuje břevno. Když domácí nepromění ani svou poslední šanci, kdy osamocený útoční z leva těsně mine pravou tyč, končí rozhodčí Sokol trápení v promočeném oranisku. Hosté tak dokonali pomstu a dotáhli dobře rozjeté utkání do vítězného konce i přes ne zrovna ideální výkon v druhém poločase. Domácím nepomohlo ani nepřetržité fandění svých příznivců, kteří nemají v soutěži konkurenci a byli za to hráči po zásluze odměněni potleskem.

Sestava Chomoutova: Nykl – Masař, Vychodil, Eliáš, Rigo (46‘ Trefil) – Pirkl, Kubíček, Popelka (70‘ Hrabálek), Neplech – Pavlík, Sedlář L. (61‘ Čtvrtlík)

Rozhodčí: Sokol

Report utkání zpracoval: Jakub Táborský

 

Dorostenci ztratili remízou v Protivanově druhé místo

TJ SOKOL PROTIVANOV : TJ SOKOL CHOMOUTOV  1:1 (0:1)

Předehrávané jarní kolo v Protivanově se nám vůbec nepovedlo. Pořád v nekompletní sestavě jsme podali náš nejhorší výkon na podzim.

Samotný začátek nevypadal na to, že to bude tak strašný výkon. V patnácté minutě jsme se dostali do vedení. Ondrejka načapal domácího brankáře z přímého kopu – 0:1. O chvíli později jsme si vypracovali další gólovku. Ondrejka se uvolnil podél postranní čáry a odcentroval. Jeho centr bohužel o centimetry minul naše borce, kteří by dávali do prázdné. No a to bylo v prvním poločase vše, co jsme předvedli. Soupeř nás předčil v bojovnosti. Všude byl o krok, ne-li o dva před námi. Tolik šancí, co měl Protivanov, si proti nám nevypracoval ani Lipník. V první půlce mohl soupeř klidně dát čtyři branky. Pan rozhodčí nám dokonce odpustil penaltu. Kučeru trefil balón na brankové čáře do ruky. Jak říkám byl to horor. Po půlce jsme sice vedli, ale věděli jsme, že pokud se nezvedneme tak nás čeká hodně těžký boj.

Druhý poločas ovšem začal asi nejhůř, jak jsme si představovali. Dostali jsme branku vlastně z ničeho. Centr ze strany, který jsme mohli v klídku vyřešit odkopem, se dostal k soupeři. Dvakrát zblokovaná střela se odrazila vždy k soupeři a nakonec odrazem od našich hráčů skončil míč v síti – 1:1. To nás ovšem mírně probudilo. Náš výkon šel tak o 30% nahoru. Nechtěli jsme ztratit body. Soupeř byl ale houževnatý. Vycítil, že náš výkon není tak suverénní jako v srpnu (8:0) a uhrát plichtu s favoritem by bylo pro ně úspěchem. Náš zlepšený výkon nás dovedl k vypracování dvou gólových příležitostí, které bohužel pro nás brankou neskončili.

 Sestava Chomoutova: Nykl, Kučera, Rigo M., Čtvrtlík, Blaťák, Valeš, Rigo L., Ondrejka, Hrabálek, Vybíral, Beneš, Vodáček

Rozhodčí: Vičar

Report utkání zpracoval: Marek Rigo