výsledky 25.-26.10.2014 (muži, dorost, st. žáci)

28.10.2014 09:36

Chomoutovští muži porazili Kožušany

TJ SOKOL CHOMOUTOV : TJ SOKOL KOŽUŠANY  2:1 (0:0)

Nelehké střetnutí čekalo na Chomoutov ve druhém po sobě jdoucím domácím zápase 12. kola proti Kožušanům. Po minulém zápase proti Července je to druhý celek loňské I. B třídy, který sestoupil. Z dosavadních výsledků soupeře jsou nejvýraznější nečekaná výhra 5:2 v Újezdě u Uničova a poslední zápas domácí demolice béčka Štěpánova v poměru 6:1. Chomoutovští našli recept na vítězství právě v posledním duelu proti Července a chtěli toho využít i tentokrát. Klasický problém byl opět ve složení sestavy. K tradičním chybějícím přibyl Luba Sedlář pro zranění kolene. Zoufalá situace si opět žádala pomoc dorostenců. K Nyklovi, Rigovi a Čtvrtlíkovi se připojil tentokrát i Vraťa Švach a šanci dostal rovnou v základní sestavě.

Na velmi měkkém a těžkém terénu se hrál od začátku z obou stran opatrný, avšak aktivní fotbal. Po deseti minutách hry začínají více tlačit hosté. Po nebezpečném, přetaženém rohu netrefuje volný hráč na zadní tyči ideálně. O pět minut později vyzve Boyko přihrávkou doprava k brejku Švacha, který ve vápně centrem nachází pouze náruč brankáře. Ve 20. minutě posílá krásný centr do vápna Rigo, ale Popelkovi chybí ve výskoku centimetry a míč opět chytá pozorný gólman. Ve 28. minutě hosté opět hrozí z rohu, který Nykl boxuje z vápna zpět k nabíhajícímu autorovi rohového kopu. Ten neatakován posílá zpět ostrý centr na překvapeného volného spoluhráče, který trefuje vysoko nad. Domácí obrana měla štěstí. Kožušany jsou nadále aktivnějším týmem a domácí mají problém s přihrávkou a přechodem na útočnou polovinu. Deset minut před půlí žádají hosté penaltu, když skákavý míč trefuje v pokutovém území Maru Riga do boku, u kterého měl staženou ruku. Rozhodčí však hodnotí kontroverzní moment správně a žádostem hostů nevyhoví. Odchod do kabin více vyhovuje domácím.

Do druhé půle naskakuje Bubeníček místo unaveného Švacha. Ať se v šatně Chomoutova odehrálo cokoli, obraz hry je nachlup stejný jako ten z prvního dějství. K první šanci se ale přece jen dostávají domácí. Mira Trefil po závaru před bránou míří levou těsně mimo. O dvě minuty později je horko na druhé straně. Nykl fantastickým zákrokem chytá hlavičku hostů po přímém kopu. Zmařená šance bere Kožušanům vítr z plachet a padá jejich tempo do průměru. Po dvaceti minutách druhé půle se první pohlednější kombinační akcí presentují domácí, ale Tomáš Pavlík v rozhodujícím momentě netrefuje centr levou nohou přesně a rozvlní jen boční síť. Akce vlije do žil chomoutovských hráčů větší bojovnost. V 75. minutě dochází k první změně skóre. Filip Pirkl prochází se štěstím kolem dvou hráčů a jeho následná tečovaná střela padá pod břevno za bezmocného brankáře – 1:0. Šťastná branka hosty nesráží. Ti se ve více hráčích vysouvají dopředu a začíná ta pravá řežba. Hraje se nahoru dolů. V 80. minutě proniká po pravé straně Michal Popelka a posílá do vápna vysoký přetažený centr, který hlavou k tyčce uklízí osamocený Pavlík – 2:0. Dokonale zaskočení hosté však vzápětí korigují. Po chybě obrany se dělovkou pod břevno prosazuje z prostoru malého vápna hostující útočník – 2:1. Kožušany vycítí šanci na bod a hrnou vše dopředu. Riskantně hrají na dva obránce. Toho se snaží střídáním využít domácí trenér Pěrůžek. Rychlonohý Čtvrlík střídá střelce první branky. Nervy drásající závěr vyústil posledním rohovým kopem, na který se rozhodl jít i brankář. Závar ve vápně vyřeší Tonda Nykl jistým stažením míče za vzduchu. Rozhodčí píská konec a v řadách domácích propuká radost. Dokonale jim vyšlo načasování aktivity v utkání. Pokud to byl taktický záměr, nebo dílo náhody, vědí však jen hráči samotní.

Sestava Chomoutova: Nykl – Masař, Vychodil, Eliáš, Rigo – Pirkl (82‘ Čtvrtlík), Boyko, Trefil, Popelka – Švach ( 46‘ Bubeníček), Pavlík

Rozhodčí: Vrba, Šmoldas, Sobota

Report utkání zpracoval: Jakub Táborský

 

Dorosti pálili jednu šanci za druhou, ale na vítězství to stačilo

TJ SOKOL CHOMOUTOV : TJ SOKOL HUSTOPEČE NAD BEČVOU  2:0 (2:0)

V druhém po sobě jdoucím domácím utkání nás čekal další soupeř, o kterém by se dalo říct, že je jeden z lehčích. Jenomže v tabulce není lehkých soupeřů. Hustopeče nám to opět potvrdily. Pokud má soupeř naději tak bojuje až do konce.

Celý první poločas jsme soupeře drtili kombinační hrou. Bohužel jsme se potýkali s těžkým terénem a počasí utkání taky moc nepřálo. Všichni čekali, kdy nám to tam už konečně spadne. Jenomže my jsme zahazovali jednu šanci za druhou. Po jednom z mnoha závarů před soupeřovou bránou se dostal k míči Hrabálek a poslal nás konečně do zaslouženého vedení. Všichni jsme si oddechli a očekávali gólovou smršť. Ta bohužel nepřicházela. Byli jsme nakonec rádi, že se ještě do přestávky trefil Ondrejka.

V druhé půli jsme opět kontrolovali hru, ale branky nepřicházeli. Šance jsme si vytvářeli jak na běžícím páse! Bohužel jsme už žádnou neproměnili v gólovou radost. V závěru soupeř trošku provokoval a došlo na menší strkanici. Vše se naštěstí obešlo bez karetních trestů.

Sestava Chomoutova: Nykl, Kučera, Kupka, Vokurka, Hrabálek, Valeš, Pírek, Ondrejka, Švach, Vybíral, Čtvrtlík, Rigo M., Vodáček, Beneš, Rigo L.

Rozhodčí: Sobota

Report utkání zpracoval: Marek Rigo

 

Starší žáci si připsali další důležitou výhru ve Slatinicích

SK SLATINICE : TJ SOKOL CHOMOUTOV  0:3 (0:2)

Předposlední zápas podzimu čekal na chomoutovské žáky na půdě nepříjemných Slatinic. Z minulosti jsme věděli o technické vybavenosti místních šikovných mladých fotbalistů, a proto nás nečekal lehký soupeř. Za hosty nemohli nastoupit opět nemocný Saša Stejskal a Kuba Zedníček, který si v minulém zápase poranil kotník.

Začátek zápasu se nesl ve znamení přizpůsobení pohybu na těžkém terénu. V tomto si vzhledem k výškovému průměru kádru vedli lépe domácí a působili na hřišti stabilněji. Hosté navíc od úvodu hledali vhodného hráče pro střed zálohy. Této role se skvěle chytl Jirka Malíšek a chomoutovští začali tlačit. V desáté minutě hosté vstřelí první branku. Vojta Blažek se snažil vyhnout soupeři, který se mu připletl do cesty a střelou vlní síť. Ještě před zakončením je však nesmyslně pískán střelcům útočný faul. I v dalších dvou vyložených šancích nepřeje Blažkovi štěstí. Vedoucí branka přichází v 17. minutě z kopačky Jirky Malíška, který levou zakončí samostatný průnik po vystižení chybné rozehrávky – 0:1. O tři minuty se po chybné rozehrávce konečně prosazuje také Vojta Blažek – 0:2. Poté přichází dvakrát trefená branková konstrukce v podání hostů. Na přímé kopy Křupky nejvýše vyskočili Kuba Jahn a o chvíli později Jirka Malíšek. Před poločasem zahrozili ještě domácí. V situaci jeden na jednoho vyráží fantasticky Martin Blažek na rohový kop.

Druhou půli zahájili domácí aktivně. Jejich snaha o vstřelení branky, která by je vrátila do hry, byla velká. Kombinace domácích však končili na dobře hrající obraně a v horších případech na pozorném Marťovi Blažkovi. Hosté hráli hlavně vysoké nákopy a na brejky. Po dvaceti minutách druhé půle přichází rozhodnutí. Vysoký výkop propadá domácí obraně k nabíhajícímu Jirkovi Malíškovi, jehož následná střela končí za brankovou čarou po chybě brankáře, kterému míč vypadne z náruče – 0:3. Domácí snaha je nadále bezvýsledná, a když hostující Blažek nepromění samostatný průnik a Jirka Malíšek trefí pouze tyč, přichází konec utkání. Po této důležité výhře s těžkým soupeřem se chomoutovští vrátili na 1. místo v tabulce.

Sestava Chomoutova: Blažek M., Uvízl, Boyko, Křupka, Malíšek, Blažek V., Šamu, Bena, Jahn

Rozhodčí: Rozman

Report utkání zpracoval: Jakub Táborský