výsledky 10.-11.10.2014 (muži, dorost, st. žáci, st. benjamínci)

13.10.2014 20:27

Muži plichtili ve Štěpánově

TJ ŠTĚPÁNOV "B" : TJ SOKOL CHOMOUTOV  1:1 (0:1)

K zápasu desátého kola zamířili muži Chomoutova na půdu nováčka ze Štěpánova. Tyto dva kluby se spolu nestřetli více jak 35 let. Hovoří o tom historické záznamy konečných tabulek OFS od sezóny 1980/1981, kdy se v žádné ze soutěží nepotkali. Štěpánovské „béčko“ ještě před dvěma lety oblékalo dresy k zápasům ve IV. třídě, ovšem dobrými výsledky postoupilo a loňské tažení III. třídou považují za historický úspěch. Postup z třetího místa mezi špičku okresu však získali až po telefonátu z Náměště, která se z finančních důvodů postupu z prvního místa vzdala. Po devíti odehraných kolech zatím okupují ty lepší příčky druhé poloviny tabulky. Chomoutovští však svými výkony v posledních zápasech také nikterak neoslňují, proto se čekalo vyrovnané utkání.

Po úvodních seznamovacích minutách se jako první dostali k ohrožení branky domácí borci. Pohotový Ovísek byl však připraven a přízemní střelu vyráží na roh. Rohovým kopem se o tři minuty později prezentují také hosté. Nacvičenou akci rozehrává Pirkl po zemi na nabíhajícího Eliáše, kterému začne míč v posledních chvílích před zakončením skákat, proto jediná síť která se vlní, je ta ochranná za brankou. Po čtvrt hodině se do vápna probije Popelka a v souboji padá. Rozhodčí ho však pohybem ruky vrací zpět na nohy. Hned z protiútoku domácích tasí další zákrok Ovísek. V těchto chvílích zápasu se tempo hry navzdory tropickému říjnovému počasí nečekaně zvedá. Ve 25. minutě se míč po autu Trefila dostane přes pěknou kombinaci Pirkla a Popelky až před půlkruh velkého vápna k Pavlíkovi, který krásnou střelou z voleje trefuje přesně vprostřed brány stojícího brankáře domácích. Stejný hráč míří o dvě minuty později po průniku po pravé straně těsně nad. To střelecký pokus vnějším nártem Míry Trefila z dvaceti metrů, je z té horší kategorie a končí až u rohového praporku. Ve 32. minutě už akce o chlup aktivnějším hostům vychází. Pavlík nachází přihrávkou středem hřiště mezi dva obránce dobře nabíhajícího Pírka, který míč umisťuje k pravé tyči – 0:1. Branka asi nejvíce namíchla domácího činovníka z praporkem, který zaskakoval za chybějícího třetího rozhodčího a až do první branky o něm nikdo nevěděl. Ovšem další akce zastavuje dvakrát zdviženým praporkem pro postavení mimo hru, kdy v jedné ze situací je zcela mimo a zvedá, když náš hráč dostal do běhu míč za obranu, ovšem v době přihrávky byl hráč Chomoutova dobrý metr na té správné straně obranné linie domácí obrany. Vrcholem všeho byl odmávaný rohový kop na opačném konci brankové čáry u rohového praporku, přitom míč byl dobrý půl metr ještě ve hře. Zřejmě potomek rysa ostrovida. I tak patřil závěr poločasu aktivnějším hostům. Ve 38. minutě po pěkné kombinaci pálí křižnou střelou Luba Sedlář, ovšem domácí gólman byl skvělým zákrokem proti. A když ani další tři střely aktivního Sedláře nekončí v síti, odchází se do kabin za hubeného vedení Chomoutova.

Druhá půle je od prvních minut zcela v režii domácích hráčů. Hosté jakoby nechali všechny síly v první půli. Štěpánov je všude rychleji a zejména dominují ve středu pole. Vázne však přechodová fáze do útoku. Přihrávky dopředu jsou v podání domácích buďto příliš dlouhé, nebo si s nimi poradí pozorná obrana hostů. Hosté hrají na brejky, ovšem míče Sedlářovi do běhu postrádají přesnost a ve dvou případech je jen o chvíli dříve u balónu vyběhnutý domácí brankář. V 60. minutě vyráží Ovísek pěknou hlavičku po rohovém kopu. Tři minuty na to střídá Jirka Bubeníček mladého Pavla Pírka, který si v první půli v souboji poranil ruku. Po ojedinělé pěkné kombinaci hostů je před vápnem zkosen Kuba Masař a z následného přímáku trefuje Pavlík pouze zeď. V 68. minutě přichází ke střídání v domácích barvách. Řada hostujících fanoušků je po čas druhého poločasu rozladěna hrou svých hráčů a také některými verdikty hlavního rozhodčího. Pokračování ve hře po přišlápnutí Sedláře, který zůstal ležet u vápna domácích. Žlutá karta pro protestujícího Vychodila, když posunoval míč před přímým kopem domácích, který pak rozhodčí stejně posune. Některá rozhodnutí hold kazila neděli. Zhruba deset minut před koncem hosté vyvíjí úsilí se trošku vyrovnat aktivní hře domácích a vytvoří ve vápně domácích pěkný závar, za což jsou odměněni dvěma rohy. Z těch však potřebná branka nepřichází. Ovšem na druhé straně přichází to, co hrozilo celý druhý poločas. V 89. minutě domácí po autovém vhazování z levé strany dostanou pěknou kombinací míč až k druhé tyči, kde mezi dva obránce nabíhající útočník uklízí míč k tyčce – 1:1. Za snahu domácích a výkon hostů v druhé půli je remíza spravedlivá. Hosté opět doplatili na absenci mnoha hráčů, kdy nebylo možné střídat více jak jednou. Do zápasu nemohli nastoupit: Kubíček, Sedlář P., Neplech, Krampol, Fukan. Nikdy není tak špatně, aby nemohlo být ještě hůř a proto končí Pírek po zápasové návštěvě lékaře s rukou v dlaze. Vykloubené dva prsty – 14 dní mimo hru!

Sestava Chomoutova: Ovísek - Masař, Vychodil, Eliáš, Trefil – Boyko, Pavlík, Pirkl, Popelka – Sedlář L., Pírek (63‘ Bubeníček)

Rozhodčí: Navrátil M., Malčánek, domácí

Report utkání zpracoval: Jakub Táborský

 

Dorosti vyhráli drama v Doloplazích

TJ SOKOL DOLOPLAZY : TJ SOKOL CHOMOUTOV  2:3 (1:2)

Další mistrovské utkání, jsme odehráli s velice kvalitním týmem z Doloplaz, které je poskládáno z okolních týmů (Hlubočky, Přáslavice).

 Utkání jsme začali tentokrát velice dobře. Naší hře nechybělo nic. Byla tam dobrá kombinace, velice dobrý pohyb a přímý tah na soupeřovu bránu. Díky tomu jsme se dostali do velice rychlého vedení. Po rohovém kopu dal naší vedoucí branku Ondrejka – 0:1. Hra i nadále pokračovala pod naší taktovkou. Jenom tomu chybělo nějaké to finále. To nám nabídl až soupeřův obránce, který zahrál ve vápně rukou. S nabídnutou penaltou si bravurně poradil Hrabálek – 0:2. Bohužel nám vedení nevydrželo dlouho. Po rohovém kopu se prosadili i domácí – 1:2. Předcházela tomu nečistá hra soupeře, který držel Tondu Nykla za dres, ale pan rozhodčí neviděl anebo nechtěl vidět. Od té chvíle byla naše hra rozháraná. Přizpůsobili jsme se soupeři. Najednou to byl tvrdý boj o každý centimetr na hřišti. Doloplazy podnikali velice nebezpečné výpady, s kterými měla naše obrana velké problémy. S netrpělivostí jsme vyhlíželi přestávku, abychom si řekli jak soupeřovi útoky eliminovat. V 44. minutě se prodral za domácí obranu Hrabálek a domácí stoper ho netakticky zatahal za dres. Rozhodčímu nezbylo nic jiného, než mu ukázat červenou. Z nařízeného přímého kopu ještě zahrozil Hrabálek, ale domácí brankář se vyznamenal. V přestávce jsme si vyříkali chyby, které děláme při bránění. Hlavně jsme si řekli, že i když je soupeř v oslabení, tak to vůbec nic neznamená. Příkladem nám bylo naše utkání v Němčicích.

Druhý poločas jsme začali soustředěně. Drželi jsme míč na vlastních kopačkách a soupeře jsme do ničeho nepouštěli. Skóre jsme dokázali posunout opět po rohovém kopu, když nevydařenou hlavičku Vybírala dorazil do odkryté brány  Dopirák – 1:3. Zápas byl jednoznačně v naší režii. Vše se změnilo v 85. minutě, když naší nepřesnou a laksní rozehrávku vystihl soupeř. Hráč domácích ač tísněný naší obranou dokázal vystřelit. Balón před Nyklem nepříjemně poskočil a došoural se za čáru - 2:3! Drama bylo na světě!!! Soupeř se začal tlačit do útoku, a my měli co dělat abychom vedení udrželi. V nervózní koncovce přichází i ke strkanicím, ale naštěstí vše zvládáme. Nakonec těžce vydřené tři bodíky.

Sestava Chomoutova: Nykl, Kupka, Nastoupil, Římský, Vokurka, Hrabálek, Valeš, Pírek, Ondrejka, Čtvrtlík, Vybíral, Vodáček, Dopirák, Beneš, Rigo L.

Rozhodčí: Navrátil

Report utkání zpracoval: Marek Rigo

 

Starší žáci rozstříleli SIGMU!

TJ SOKOL CHOMOUTOV : TJ SIGMA LUTÍN  13:0 (4:0)

Po těžkém čtvrtečním zápase proti Štěpánovu, čekal chomoutovské žáky v sobotním dopoledni další domácí střet proti Lutínu. Soupeři se doposud vůbec nedaří a bez bodu se krčí na samotném dně tabulky. Své nejlepší utkání zatím odehráli doma proti Slatinicím a podlehli jen 2:5. To první zápas v Hněvotíně patřil zatím k těm nejhorším. Po velmi špatném výkonu odjížděli s debaklem 20:0! Pro domácí tak byl tento zápas ideální k rozšíření kolonky vstřelených gólů. Po nemoci se do sestavy vrátil Kuba Zedníček.

Od prvních minut se očekával drtivý tlak domácích, ovšem realita byla zcela jinde. Chlapci totiž už v předzápasové rozcvičce působili jako jasní vítězové a předváděli to svým nasazením. Nepřesné přihrávky, špatné zpracování. To vše si přenesli do zápasu, a když k tomu přidali ještě špatný pohyb a nesprávnou poziční hru, působil zápas jako by se utkal poslední s předposledním! Domácí sice tlačili Lutín k jejich brance, ale proti obranému bloku dlouho hledali cestu. Ve dvanácté minutě dobrým napadáním hostující rozehrávky vybojoval Jirka Malíšek míč, ten se odráží doprava k osamocenému Sašovi Stejskalovi, pro kterého už není problém jej uklidit k tyči – 1:0. Vedoucí branka měla být uklidňující a následovaná další brankou, ovšem domácí se stále hledali. Ve dvacáté minutě se prosazuje Vojta Blažek po zemi z přímého kopu – 2:0. O šest minut později doráží stejný hráč opět vybojovaný míč po napadení rozehrávky hostů – 3:0. Až 30. minuta přináší pohlednou kombinaci domácích, po které zakončuje přesně Stejskal a dává tak konečnou podobu poločasového výsledku – 4:0. O přestávce je hráčům důrazně promluveno do duše, že je zapotřebí se na hřišti začít trochu více hýbat a hrát jednoduchými nahrávkami, které obraný val soupeře trošku otevřou.

Domácí si zřejmě vzali slova trenéra k srdci. Hned první výkop hostujícího brankáře končí na půlce u Saši Stejskala, tomu se díky pohybu krajních záložníků otevře cesta, kterou zakončuje krásou střelou do šibenice 5:0. Minutu na to ho napodobí Vojta Blažek a samostatný průnik zakončuje k tyči 6:0. Pět minut na to nachází Vojta rohovým kopem Sašu, který osamocen na zadní tyči zakončuje hlavou – 7:0. Soupeř je po deseti minutách druhé půle na ručník. Krásným průnikem po levém křídle postupuje Jirka Malíšek až zatažením do vápna, kde pod sebe předloží Blažkovi, který skluzem dává pod padajícím gólmanem – 8:0. Chvíli na to vlní síť nechytatelnou dělovkou – 9:0. Desátý gól dává z přímého kopu do šibenice Saša Stejskal – 10:0. v 55. minutě se stejný hráč prokličkuje ze středu na pravou stranu, odkup propálí brankáře mezi nohy – 11:0. Dvě minuty na to přichází nejhezčí moment utkání. Na hranici vápna si po závaru počkal na odražený míč Jirka Uvízl a zády k bráně vystřihne nůžkami oblouček, který padal pod břevno, kde ho ještě hlavou pojistil Vojta Blažek – 12:0. Pět minut před koncem přišla chvíle uzdraveného Kuby Zedníčka. Ve středu hřiště dostal z obrany pas od Adama Boyka, kličkou obešel hráče hostí a střelou po zemi uzavírá střelecký účet domácích - 13:0. V závěru se ještě hosté pouští do dvou brejků, ovšem vlastními chybami se o šance připravují. Druhá půle tak byla ukázka toho, co jsme chtěli po hráčích od začátku zápasu.

Sestava Chomoutova: Blažek M., Bena, Boyko, Šamu, Stejskal, Blažek V., Malíšek, Jahn, Uvízl, Zedníček

Rozhodčí: Kenša

Report utkání zpracoval: Jakub Táborský

 

Starší benjamínci první i v Náměšti

Sestava Chomoutova: Hampl Ondřej, Škůrek Matěj, Mikšík Radek, Dvořák Tomáš, Hejtmánek Tomáš, Búbela Matyáš, Nastoupil Dominik, Halamka Václav, Rakus Tomáš, Tegel Tomáš, Ratajský Dominik, Kaláb Jan

Sokol Chomoutov - Sokol Chválkovice     3:1 (1:1)
Branky: Rakus Tomáš 2x, Hejtmánek Tomáš

Sokol Chomoutov - 1.FC Olomouc            2:1 (1:0)
Branky: Dvořák Tomáš, Búbela Matyáš

Sokol Chomoutov - Sokol Náměšť n h.    6:0 (3:0)
Branky: Mikšík Radek 2x, Búbela Matyáš, Ratajský Dominik, Kaláb Jan, Halamka Václav

Mužstvo těžilo s velmi dobrého výkonu brankáře Ondry Hampla a jeho výborné rozehrávky. Bohužel zápasy byly více bojovné, než fotbalové. Opět se nedařilo útočníkům, ale úspěšně je nahradilo celé mužstvo. Jen zápas proti slečnám z 1.FC Olomouc byl z naší strany velmi, velmi džentlmenský a tak vše bylo na vážkách do posledního hvizdu.

Report turnaje zpracoval: Vladimír Gába

 

 

2. kolo 

1

2

3

4

skóre

B

P

1

SK Náměšť n.H.

X

2:2

0:6

0:7

2:15

1

4

2

1.FC Olomouc

2:2

X

1:2

0:8

3:12

1

3

3

Sokol Chomoutov

6:0

2:1

X

3:1

11:2

9

1

4

SK Chválkovice

7:0

8:0

1:3

X

11:4

6

2

Tabulka po druhém kole:

            1.         Sokol Chomoutov                 6          6          0          0          22:5                18

            2.         SK Chválkovice                     6          4          0          2          33:13              12

            3.         SK Náměšť n.H.                    6          1          1          4          12:28                4

            4.         1.FC Olomouc                       6          0          1          5            4:31                1