Víkendové výsledky 23.-24.4.2011

26.04.2011 21:29

 

Benjamínkům nevyšlo 1. místo ani doma

 

Před tímto turnajem nás trošku zlobil problém z brankami na druhé hřiště, které nemáme. Jako řešení se nabízeli branky sousední Horky nad Moravou. Vše se ladilo k pátečnímu odpoledni, od kterého to vše začalo! Odvoz se kterým se počítalo, díky rozměrům branek

(2m x 5m) nevyhovoval. My tak museli narychlo řešit co dál a shánět náhradní vozidlo k převozu. Na večer je převoz domluven na následující den ráno, což vzhledem k výkopu v devět hodin, dávalo tušit napínavou podívanou. Co však čert nechtěl, tak ani tento dopravní prostředek (kontejnerová třímetrová Avia) nám nevychází. Následuje beznaděj a hluboké přemýšlení co ještě zkusit. Napadá nás areál místních stavebnin, kde mají velké auto s ramenem. Tam ovšem zjišťujeme, že řidič odjel včera odpoledne na chatu. Nakonec přes pár telefonátů přichází zázrak v podobě traktoru s vlečkou, která ovšem také není ideální, ale dostačující. Branky nakládáme a odvážíme. Po nesnadném převozu s čtvrthodinovým zpožděním konečně začínáme hrát. K prvnímu utkání nastupujeme proti Litovli oslabené o jednoho hráče v poli a bez problémů vítězíme 3:0. Ve druhém, vyrovnaném utkání remizujeme proti Štěpánovu 0:0. V tomto utkání máme neuvěřitelnou  smůlu v podobě neproměněné penalty a pár vyložených šancí. Ve třetím a zároveň posledním střetu tohoto turnaje proti Lutínu, vítězíme díky opětovnému zahazování šancí pouze 2:0 a o horší skóre končíme druzí za prvním Štěpánovem. Paradoxní však je, že i přes stále druhá místa, vedeme celkovou tabulku o 3 body! To především díky stabilním a vyrovnaným výkonům celého mužstva. Máme tak možnost na prvního máje v Lutíně turnaj konečně vyhrát, nebo alespoň udržet celkové prvenství. Výsledky a tabulky všech skupin na:

 

www.ofso.cz

 

 

 

I přes velkou marodku mladší žáci opět nadělovali

 

FK HLUBOČKY : FK SOKOL CHOMOUTOV   1:8 (0:2)

 

Do dalšího mistrovského utkání, jsme opět odjížděli v oslabené sestavě. K Beránkovi se přidal Vodáček a Beneš. Od prvních minut jsme měli mírně navrch.V první půlce jsme museli řešit smolnou situaci s naším brankářem. Útocící hráč ho nešetrně nakopl do ruky a tak ho v bráně vystřídal Tom Vybíral. Tento moment nám, ale přišel ku prospěchu, Čtvrtlík se za čarou rychle otřepal a místo zpátky do branky se postavil do pole. Netrvalo dlouho a po individuální akci Čtvrťase jsme se dostali do vedení. Ještě do konce poločasu zvýšil na  dva nula Kučera. V druhém poločase soupeř odpadl a nám se konečně začalo dařit proměňovat naše šance. Nejdříve po špatné rozehrávce brankáře, zareagoval pohotově Lukáš Rigo. Rychlou střelou dopravil míč do odkryté brány. Z rohového kopu hlavou, už na čtyři nula,vstřelil svůj druhý gól Kučera. Naši pátou branku vsítil Čtvrtlík a hned po něm na šest nula zvyšoval opět L.Rigo. Čvrtlík dokonal svůj hattrick brankou na sedm nula. Vychytaná nula ovšem našemu zaskakujícímu brankáři nebyla dopřána. Po malém zaváhání soupeř snížil na sedm jedna. O závěrečnou branku se postaral Jančík.

  

 

Starší žáci vyhráli těsně proti Hlubočkám

 

FK HLUBOČKY : FK SOKOL CHOMOUTOV   0:1 (0:0)

 

Na hřiště ambiciózního soupeře z Hluboček jsme šli urvat alespoň bod. Byla to pro nás velká dřina. Pořád v oslabené sestavě bez brankáře a dalších opor, nám museli vypomoct kluci z mladších žáků (Čtvrtlík,Vybíral,Kučera,R.Výmola). Soupeř nás větší polovinu poločasu tlačil. Jenom díky tomu, že se vystavovali do ofsajdových pastí, se nedostali do vedení. Od gólu nás také zachránilo břevno, kdy se z dálky mohl krásnou střelou soupeř dostat do vedení. Čím víc se blížila přestávka tím víc si soupeř nevěděl rady s naší skvělou obranou. Zato naši kluci získávali půdu pod nohama a začali soupeři hrozit nebezpečnými útoky. V druhé půlce to byl už vyrovnaný boj. Dokonce bych řekl že jsme byli malinko nebezpečnější. To se potvrdilo v 55. minutě. Vokurka zachytil soupeřův nákop a skvělou přihrávkou vyslal Švacha po pravém křídle do brejku. Vraťa míč skvěle zatáhl a odcentroval. Ve vápně se do míče opřel Radek Výmola(ml.žák) a dostal nás do vedení. Za chvíli mohlo být srovnáno. Po zaváhání v obraně se dostal soupeř před našeho brankáře, ten ale zákrokem zápasu udržel čisté konto. Soupeř už nic nevymyslel a my jsme se mohli radovat ze zisku tří bodů.

 

 

 

Zápas dorostů ve Velkém Týnci trval pouze 23. Minut

 

TJ SOKOL VELKÝ TÝNEC : FK SOKOL CHOMOUTOV   3:0 (-:-)

 

Tento zápas skončil při zranění jednoho z našich dorostů kontumací ve prospěch domácích již po 23. minutách. Počet chomoutovských nebyl totiž dostatečný pro pokračování v utkání.

 

 

Muži v Pasece pouze bodovali

 

TJ SOKOL PASEKA : FK SOKOL CHOMOUTOV   1:1 (0:1)

 

Do utkání v podhůří vesnice Paseky, musel trenér Pavlas řešit absenci hned několika hráčů. Zápas nepřijeli odehrát Luba Sedlář, Tomáš Vychodil, Jirka Bubeníček a nejistý byl start defenzivního záložníka Míry Trefila. Ten do duelu nakonec nastoupil, ovšem sval nedovolil hráči plynulý a bezbolestný pohyb a proto byl střídán. Utkaní nabídlo větší příležitost až před uplynutím první patnáctiminutovky, kdy Ovísek hasil pokus domácích po chybě Eliáše. O deset minut později pálí velkou šanci na druhé straně neobsazený Kubíček. Ten nakonec do poločasu dopraví jeden z centrů do branky a hosté z Chomoutova se ujímají vedení 1:0. To se po změně stran snaží navýšit, ovšem není jim přáno a z ubývajícími sílami se soustředíme spíše k bránění hubeného vedení. Domácí Paseka cítí šanci a hrozí nebezpečnými útoky. Jeden se jim do konce střetu podaří proměnit a se ziskem bodu si ještě dávají šanci zachránit druhou třídu. Na opačné straně je zisk bodu spíše zklamáním, ale vzhledem k neúplnému kádru a předvedené hře jsme zřejmě na víc neměli.

 

 

Branky: 82´ Valenta - 41´ Kubíček

Sestava Chomoutova: Ovísek - Sedlář P., Eliáš, Stejskal, Masař - Pirkl F., Pavlík, Krampol, Popelka - Kubíček, Trefil ( 15´ Tepera )

Žluté karty: Vymětalík - 0

Rozhodčí: Augustin, Doubrava, Packan

 

Komentáře:

Poděkování

Admin | 26.04.2011

Už tradičně velké poděkování Markovi Rigovi za postřehy z utkání žáku. Hlavní a největší poděkování za uplynulý víkend patří Tomáši Najdekrovi za převoz brankových konstrukcí z Horkeckého hřiště, klubu FK AD Horka nad Moravou a panu Procházkovi za zapůjčení těchto branek, no a v neposlední řadě všem za pomoc kolem turnaje benjamínků... DĚKUJEME!!!

Přidat nový příspěvek