Víkendové výsledky 14.-15.5. 2011

18.05.2011 19:26

Benjamínci doma opět pouze druzí

 

Druhá jarní kategorie, hraná na čtvrtku hřiště v rozestavení 5+1, začínala u nás v Chomoutově. Ve skupině B, kterou v seriálu 5+1 odehrajeme, jsou spolu s námi celky Tršic, Lužic, Litovle a olomoucké Sigmy, která měla pro tento turnaj volno. Celý turnaj provázel občasný, silný déšť a hrací plocha proto nebyla ideální. Rozhodčí Kenša se však rozhodl pro odehrání turnaje a my tak mohli chystat hřiště (tentokrát pouze jedno). Hned první zápas s Tršicemi, jsme museli řešit absenci Marťu Palinka, který v kabině čekal na výstroj. Hosté se v první půli ujali vedení po rohovém kopu, který si po zaváhání Adama Boyka u tyče, náš gólman srazil do branky. Po změně stran, po brejku hostů, inkasujeme další gól. Do konce zápasu se Adrianu Revenkovi povedlo pouze snížit na konečných 1:2. Druhý zápas jsme odehráli s týmem Litovle, který jsme bez větších potíží vyhráli 4:2( Zedníček 2, Boyko 1, Revenko 1). Do třetího utkání jsme nastupovali proti Lužicím. Soupeř, který v předešlých dvou zápasech uchvátil všechny kolem svojí pěknou, na tomto terénu někdy až neuvěřitelně přesnou, kombinační hrou. Naši kluci však z dřívějších utkání věděli, jak s takovými týmy hrát. Včasné přistupování k hráčům soupeře a vycházení do brejků ze zabezpečené obrany. První půli jsme s Lužicemi hráli vyrovnanou partii a většina z nás cítila šanci vybojovat s tímto soupeřem alespoň bod. Naši benjamínci svojí hrou nutili Lužice k chybám a soupeř působil nervózně. Někteří hráči Lužic podléhali nervozitě více a na hřišti tak ze strany hostů docházelo k různým strkanicím, což si chomoutovští nenechali líbit. V druhé půli pokračujeme v naší hře a k překvapení všech kolem se díky gólů Martina Palinka dostáváme do zaslouženého vedení. Soupeř otevírá zadní vrátka, začíná útočit a my po brejcích přidáváme další 2 góly. V závěru Lužice pouze korigují z přímého kopu na konečných 3:1. V tomto utkání se blýskl především kapitán Palinek, který vsítil všechny tři branky. Po povedeném utkání kluci podobně jako v Lutíně nabíhájí ke sklouznutí po břiše v bahenní koupeli. Poslední zápas mezi Tršicemi a Litovlí přejeme více litovelským, a i případná remíza by nám zajistila první místo před Lužicemi díky lepšímu vzájemnému zápasu. Tršice však vítězí 1:0 a dochází tak na minitabulku, když 3 mužstva získali shodně 6 bodů. Lepší skóre zajišťuje první místo Lužicím, druhé patří nám, třetí končí Tršice a čtvrtá končí Litovel bez bodu. Výsledky a tabulky všech skupin na:

 

www.ofso.cz

 

 

Mladší žáci doma remizovali s týmem Nemilan

 

FK SOKOL CHOMOUTOV : FK NEMILANY  2:2 (1:1)

 

V tomto kole jsme narazili na  soupeře  z Nemilan. Na domácí půdě jsme chtěli uspět. Začali jsme mírným náporem. V průběhu pár minut se hra vyrovnala. Branek jsme se dočkali až ke konci první půle. Vedení se ujal soupeř po rychlém útoku. My jsme odpověděli o malou chvíli později. Po rohovém kopu, který zahrával Radek Výmola, si brankář hostí sám srazil míč do brány. A za nerozhodného stavu se šlo do kabin. Druhý poločas jsme opět začali náporem. Soupeř si s námi nevěděl rady .Hrozili jsme  průniky po stranách, především Petr Vodáček. Ovšem po špatné komunikaci mezi Vodáčkem a Vybíralem jsme nabídli soupeři gól. Po obdržené brance jsme začali do soupeře ještě více bušit, ale vyrovnání stále nepřicházelo. To přišlo pět minut před koncem utkání. Po rychlé rozehrávce našeho brankáře se k míči dostal Beránek, který se nemýlil. Do konce utkání se už nic vážného nestalo.

 

Starší žáci potvrdili formu

 

FK SOKOL CHOMOUTOV : FK NEMILANY  2:0(2:0)

 

Našemu soupeři jsme měli z podzimních bojů co oplácet. Také jsme si chtěli udržet naši naději na vytoužené třetí místo. Zápas jsme začali trošku ospale. Soupeř zahrozil nebezpečnými akcemi. Zvláště po přímém kopu, kdy se míč dostal před volného hráče soupeře, který mohl otevřít skóre. Tyto situace nás ale v posledních zápasech vždy probudili. A i ted´jsme soupeře začali přehrávat. Vytvářeli jsme si šance a čekali na vedoucí gól. Ten přišel asi  v polovině poločasu. Revenko přihrál Švachovi, který nás poslal do vedení. O deset minut později jsme mohli opět křičet gól. Trefil se Lukáš Vokurka. Tato branka by měla aspirovat na gól sezóny. Lukáš se opřel do míče z dobrých čtyřiceti metrů a vymetl šibenici! Prostě paráda. Po přestávce jsme utkání kontrolovali. Na soupeře jsme vyvíjeli nátlak a utkání směřovali k zisku tří bodů. Vypracovali jsme si ještě několik slibných šancí, ale skóre se už neměnilo.

 

 

Situace dorostů začíná být kritická

 

FK SOKOL CHOMOUTOV : SOKOL DOLOPLAZY  1:3(1:1)

 

Chomoutov nastupoval do zápasu s tím, že už musí konečně vyhrát a také se o to snažil. Většina prvních střel byla zblokována a to se stalo nejspíš osudným, protože v našem vápně zbytečně zfauloval chomoutovský obránce hostujícího útočníka a byla z toho penalta – 0:1. Do poločasu se ještě podařilo domácím srovnat skóre na 1:1. Po přímém kopu Tomáše Ptačníka se míč odrazil přímo k Tondovi Nyklovi a ten střelil svou první branku za dorosty. V druhé půli se opět rozhodčímu povedlo potopit Chomoutov. Po faulu Šimka, který však byl metr před vápnem odpískal další penaltu – 1:2. Chomoutovští nepřestali bojovat a snažili se alespoň srovnat skóre. I přes slušný tlak se nepodařilo vstřelit branku. Heslo nedáš dostaneš se opět prokázalo. Po chybě na hostující polovině nakopli míč dopředu a tam už těžko stíhal obránce útočníka z Doloplaz, který obhodil gólmana a upravil tak skóre na konečných 3:1 pro Doloplazy.

 

 

Muži již čtvrtý zápas bez prohry

 

FK SOKOL CHOMOUTOV : SK CHVÁLKOVICE  1:1(0:0)

 

 V sobotním utkání hostili naši muži druhý celek tabulky SK Chválkovice. S úvodním hvizdem rozhodčího se spustil i déšť, který trval téměř celý zápas. Na kvalitu zápasu to nemělo vliv, protože byl na velmi dobré úrovni. Bylo vidět, že domácí hrají s druhým celkem tabulky. Ve 22. minutě měli domácí hráči velmi blízko ke vstřelení branky, když po centru z pravé strany hlavičkující F. Pirkl neměl dostatek štěstí aby míč přešel brankovou čáru. Jeden s hostujících obránců těsně před brankovou čárou míč odkopl. Zdvižené ruce některých domácích diváku byly předčasné. Do druhého poločasu vstoupili lépe hosté, když střídající Tomáš Korec poslal hosty do vedení. S tím nesouhlasil domácí útočník L. Sedlář a za 2 min. vyrovnal stav utkání na konečných 1 : 1. Po deseti minutách mohlo být ještě veseleji. Brankou povzbuzený Luba Sedlář využil špatné rozehry chvalkovických obránců, leč tísněn jedním z nich se mu nepodařilo přesně umístit a střela skončila na tyčce! Utkání řídil rozhodčí Dorušák. Asistent Vojáček. Třetí rozhodčí se nedostavil což vůbec nevadilo. Tuto funkci přebral náš trenér benjamínků J. Táborský a zhostil se tohoto úkolu na výbornou. Stínem utkání je zranění domácího K. Eliáše, se kterým nemůže trenér počítat do konce sezóny.

 

Branky: 67´ Korec T, za domácí 69´Sedlář L.

 

Domácím byly uděleny dvě žluté karty: 70´ L. Sedlář, 72´ O. Krampol.

 

Sestava Chomoutova: Ovísek - P. Sedlář, Vychodil, Eliáš( 78´ Ptačník ), Masař - Pavlík (70´ Popelka), Pirkl, Krampol, Trefil - L. Sedlář, Kubíček (60´ Bubeníček).

Trenér: P. Pavlas

Vedoucí mužstva: J. Kubíček

Komentáře:

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek